Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

12/05/2009

Verbaasd

Af en toe moet ik gewoon verbaasd toekijken hoeveel werk een zwangerschap met zich meebrengt. Ik neem aan dat dit vooral geldt voor de eerste zwangerschap, zeker wanneer het gaat om het eerste kindje in de nabije familiekring.

Eerst en vooral heb je de regelmatig bezoekjes aan dokter (vrijblijvend) en gynaecoloog. Om het plaatje wat mooier te maken is er dan ook nog de pretecho (4x).
Van deze specialisten ontvang je dan geregeld rekeningen, met groene ziekenhuisattesten erbij. En voorschriftjes: vitaminenpreparaten, poedertjes, crèmetjes, ... Je loopt wat af :-)

Naast deze officiële aangelegenheden moet de toekomstige woonplaats in orde worden gebracht. Denk dan vooral niet alleen aan de kinderkamer, maar ook aan een herorganisatie van kasten. Zo moeten alle gevaarlijke producten enkele schappen hoger geplaatst worden, en moet er ruimte worden gecreëerd voor de talloze babyproducten.
Daarnaast is er dan ook nog de veiligheid: waar ga je hekjes plaatsen, stekkers afschermen, ...
Tenslotte is er de gebruiksvriendelijkheid: hoeveel parken, bedjes, badjes en luieremmers heb je nodig? Zeker in ons geval heeft dit tot wat debatten geleid, vermits de drie verdiepingen intensief gebruikt zullen worden.

Er moet ook nog vanalles aangekocht worden: een babykamer met benodigdheden, beddegoed, kleding, speelgoed, electro, ... Om nog niet te spreken van het werk dat je spendeert in het renoveren van oude meubels.

Niet enkel de kleine uk heeft spullen nodig, ook de mama kan niet langer verder met haar huidige garderobe: broeken, rokken, topjes, nachtkledij, ondergoed, ... Gelukkigerlijk bestaan er gespecialiseerde winkels, die van de nood een deugd maken.

Tenslotte is er die geweldige administratie. Ziekenfonds, Kinderbijslagfonds, gemeente, werk van beide partners, Kind & Gezin, ... allemaal verschillende documenten, formulieren en invulstrookjes. En riskeer het niet van er ééntje te vergeten!

Een kind maken kost duidelijk minder tijd/moeite dan het ter wereld brengen :-)

08:39 Gepost in Zwangerschap | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.