Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

19/05/2009

20km: (het gebrek aan) voorbereiding

De titel zegt al genoeg.

Volgende week zondag (31 mei) gaat de 30ste editie van de 20km van Brussel door. Het wordt mijn 14e deelname, en hopelijk ook de 14e keer dat ik de finish bereik.

Mijn nummer heb ik alvast: met 929 start ik mooi in de eerste box. Dit jaar komen er trouwens 3.000 deelnemers meer aan de start, wat het totaal op 28.000 brengt. Ik zou niet graag als nummer 27.999 in de allerlaatste startbox staan :-) Alhoewel: velen zouden maar al te graag nog een nummer bemachtigen.

Wat betreft voorbereiding, daar kan ik kort over zijn. Te laat begonnen met diëten, te weinig wedstrijden, te weinig looptraining.
Beweging had ik de voorbije weken/maanden genoeg: fietsen, zaalvoetbal, triathlon, ...
Maar lopen, echt puur lopen? No thanks! Nog steeds is de microbe er niet. De drive om elke avond de schoenen aan te binden ontbreekt volkomen. Op dit moment is lopen een manier kilo's te verliezen, terwijl het vorig jaar omgekeerd was: daar verloor ik kilo's om beter te kunnen lopen.

Maakt dat allemaal iets uit? Ergens wel, maar ook ergens niet. Vorm van de dag is heel bepalend. Je mag voorbereid zijn zoveel je wilt, als de benen niet goed zitten kan je het vergeten. Ook blessures kunnen roet in het eten gooien, net als weersomstandigheden.
Langs de andere kant is daar de druk van de massa. Ook al heb ik geen enkele keer getraind op kilometertijden onder de 4 minuten 30, toch wordt je door de andere lopers en het publiek vooruit geduwd. Je basisconditie en karakter bepalen dan hoever je het tempo kan aanhouden, wanneer de benen leeglopen.

Wat is dan je streefdoel, hoor ik maar al te vaak. Mijn slechtste tijd op 13 deelnames is 1u34. Zegt het genoeg dat ik doel op alles minder dan 1u45?
Vorig jaar haalde ik 1u26. Moest ik er wonder boven wonder in slagen onder de 1u30 te duiken, dan zou ik zo gelukkig zijn als een klein kind!

12:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.