Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

20/05/2009

Mijn restaurant: voorlopige conclusie

Wel, dat hebben we ook weer gehad. Wat al enkele weken duidelijk was, kwam gisteren nogmaals naar boven: de keuken van Dell'Anno staat boven deze van diens concurrenten. Het enige wat Dell'Anno nog mist is personeel. In hun obsessie om winstgevend te zijn maken Claudio en Gaëlle een klassieke fout: te veel besparen op personeel, waardoor de druk hoger wordt.
Voor gastronomie van dat niveau mag gerust 5 euro per menu meer worden gevraagd, zodat de extra werkkrachten zichzelf terugverdienen.

Is alles dan pijs en vree? Toch niet: Claudio leverde niet op tijd op (binnen het uur). Als kanttekening stel ik me wel de vraag wie er ooit in een gastronomische restaurant een 3-gangenmenu + aperitief wilt nuttigen in 1 uur. Liever wat langer wachten en kwaliteitsvolle maaltijden.

Ook de commentaren die telkens op TV worden getoond kunnen nefast uitdraaien. Al ben ik er van overtuigd dat de andere chefs en maîtres dezelfde opmerkingen maken, probeert men Claudio als type te portretteren, en daar slaagt men, met zijn medewerking, wonderwel in.

Turnhout is, alweer, door de mand gevallen. Kan Chris niet proeven, of heeft hij heel slechte raadgevers op gebied van producten?

En Sint-Truiden? Die zouden wel eens de derde hond kunnen zijn.

11:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.