Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

29/05/2009

20km van Brussel: weersvoorspelling (2)

Ondertussen beginnen de heren/dames weersgoeroes hun verwachting wat terug te schroeven: van volle zon naar bewolkt.

Des te beter, zolang de temperatuur maar niet teveel stijgt, want dan wordt het klam en lastig om te ademen.

weersvoorspelling.JPG

11:01 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

28/05/2009

Smalltalk

M:
"En? Wie gaat er Mijn Restaurant winnen?"

C:
"Jouw restaurant? Ik wist niet dat je kookte!"

10:09 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

26/05/2009

20km van Brussel: weersvoorspelling

Na een goede voorbereiding zijn er weinig zaken zo beslissend voor een wedstrijd als de weersomstandigheden.

Komende zondag staan er weer 25.000 lopers te trappelen onder de triomfbogen van het jubelpark. Ieder met zijn eigen voorkeur: warm of koud, nat of droog, windstil of storm, ...

Zelf heb ik het liefst niet té warm. Als het dan toch warm moet zijn, geef me dan maar stralende zon. Dat zorgt altijd voor een dubbel effect: de zonneschijn doet je lachen (toch in het begin) en eist zijn tol naarmate de wedstrijd vordert. 

Ook al lijkt het nog wat voorbarig, alvast de voorspelling voor komende zondag:

weerbericht.JPG

25/05/2009

Relax

Je komt het niet vaak tegen, maar af en toe heb je van die momenten van zalige rust, waarin alles op zijn plaats valt.

Gisteren was een hectisch dagje, maar na het zwemmen was er even tijd voor een barbecue. Nothing fancy, alleen wij tweetjes samen. Een paar stukjes vlees, verse groentjes en nieuwe patatjes.

Geen telefoon, geen volk, geen radio. Alleen de zon, een zuchtje wind, wat vogeltjes en elkaar. Zalig!

09:00 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

22/05/2009

Bewuste boete

Vanmorgen heb ik bewust een boete uitgelokt.

Even een woordje uitleg. Ook al was het gisteren een nationele feestdag, niet alle mensen nemen vandaag een dagje verlof, om 'de brug' te maken. Vanmorgen zette ik dus koers richting klant.

Mijn werkgever voorzag me enkele weken terug al van een parkeerkaart voor een ondergrondse garage, die welliswaar in het weekend gesloten is. En daar wringt nu net het schoentje: de garage beschouwt deze dag als onderdeel van het weekend, zonder dit op voorhand aan te kondigen.

Ik heb me dan maar langs de straat geparkeerd, waar een maximale parkeertermijn van 2 uur geldt. In dat geval heeft het ook weinig zin om elk anderhalf uur naar beneden te lopen en geld gaan bij te steken, omdat je dan toch ook al in overtreding bent.

Ik verwacht dus vanavond een boete tussen mijn ruitenwisser te vinden, die me uitnodigt het dagtarief te betalen. Of beschouwt de politie dit ook als een feestdag?

P.S. Alleen maar hopen dat ik vanavond geen klem rond de wielen heb...

10:35 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

20/05/2009

Mijn restaurant: voorlopige conclusie

Wel, dat hebben we ook weer gehad. Wat al enkele weken duidelijk was, kwam gisteren nogmaals naar boven: de keuken van Dell'Anno staat boven deze van diens concurrenten. Het enige wat Dell'Anno nog mist is personeel. In hun obsessie om winstgevend te zijn maken Claudio en Gaëlle een klassieke fout: te veel besparen op personeel, waardoor de druk hoger wordt.
Voor gastronomie van dat niveau mag gerust 5 euro per menu meer worden gevraagd, zodat de extra werkkrachten zichzelf terugverdienen.

Is alles dan pijs en vree? Toch niet: Claudio leverde niet op tijd op (binnen het uur). Als kanttekening stel ik me wel de vraag wie er ooit in een gastronomische restaurant een 3-gangenmenu + aperitief wilt nuttigen in 1 uur. Liever wat langer wachten en kwaliteitsvolle maaltijden.

Ook de commentaren die telkens op TV worden getoond kunnen nefast uitdraaien. Al ben ik er van overtuigd dat de andere chefs en maîtres dezelfde opmerkingen maken, probeert men Claudio als type te portretteren, en daar slaagt men, met zijn medewerking, wonderwel in.

Turnhout is, alweer, door de mand gevallen. Kan Chris niet proeven, of heeft hij heel slechte raadgevers op gebied van producten?

En Sint-Truiden? Die zouden wel eens de derde hond kunnen zijn.

11:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

19/05/2009

20km: (het gebrek aan) voorbereiding

De titel zegt al genoeg.

Volgende week zondag (31 mei) gaat de 30ste editie van de 20km van Brussel door. Het wordt mijn 14e deelname, en hopelijk ook de 14e keer dat ik de finish bereik.

Mijn nummer heb ik alvast: met 929 start ik mooi in de eerste box. Dit jaar komen er trouwens 3.000 deelnemers meer aan de start, wat het totaal op 28.000 brengt. Ik zou niet graag als nummer 27.999 in de allerlaatste startbox staan :-) Alhoewel: velen zouden maar al te graag nog een nummer bemachtigen.

Wat betreft voorbereiding, daar kan ik kort over zijn. Te laat begonnen met diëten, te weinig wedstrijden, te weinig looptraining.
Beweging had ik de voorbije weken/maanden genoeg: fietsen, zaalvoetbal, triathlon, ...
Maar lopen, echt puur lopen? No thanks! Nog steeds is de microbe er niet. De drive om elke avond de schoenen aan te binden ontbreekt volkomen. Op dit moment is lopen een manier kilo's te verliezen, terwijl het vorig jaar omgekeerd was: daar verloor ik kilo's om beter te kunnen lopen.

Maakt dat allemaal iets uit? Ergens wel, maar ook ergens niet. Vorm van de dag is heel bepalend. Je mag voorbereid zijn zoveel je wilt, als de benen niet goed zitten kan je het vergeten. Ook blessures kunnen roet in het eten gooien, net als weersomstandigheden.
Langs de andere kant is daar de druk van de massa. Ook al heb ik geen enkele keer getraind op kilometertijden onder de 4 minuten 30, toch wordt je door de andere lopers en het publiek vooruit geduwd. Je basisconditie en karakter bepalen dan hoever je het tempo kan aanhouden, wanneer de benen leeglopen.

Wat is dan je streefdoel, hoor ik maar al te vaak. Mijn slechtste tijd op 13 deelnames is 1u34. Zegt het genoeg dat ik doel op alles minder dan 1u45?
Vorig jaar haalde ik 1u26. Moest ik er wonder boven wonder in slagen onder de 1u30 te duiken, dan zou ik zo gelukkig zijn als een klein kind!

12:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

15/05/2009

Geslachtswissel

stem_vlaanderen.JPG

Via Karel...

even·beeld het; o -en persoon of zaak die volkomen op een andere lijkt

Euhm... Vrouwelijke vormen? Kapsel? Het is niet omdat ik m'n benen onthaar, dat ik getransformeerd ben...

14:40 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

12/05/2009

Verbaasd

Af en toe moet ik gewoon verbaasd toekijken hoeveel werk een zwangerschap met zich meebrengt. Ik neem aan dat dit vooral geldt voor de eerste zwangerschap, zeker wanneer het gaat om het eerste kindje in de nabije familiekring.

Eerst en vooral heb je de regelmatig bezoekjes aan dokter (vrijblijvend) en gynaecoloog. Om het plaatje wat mooier te maken is er dan ook nog de pretecho (4x).
Van deze specialisten ontvang je dan geregeld rekeningen, met groene ziekenhuisattesten erbij. En voorschriftjes: vitaminenpreparaten, poedertjes, crèmetjes, ... Je loopt wat af :-)

Naast deze officiële aangelegenheden moet de toekomstige woonplaats in orde worden gebracht. Denk dan vooral niet alleen aan de kinderkamer, maar ook aan een herorganisatie van kasten. Zo moeten alle gevaarlijke producten enkele schappen hoger geplaatst worden, en moet er ruimte worden gecreëerd voor de talloze babyproducten.
Daarnaast is er dan ook nog de veiligheid: waar ga je hekjes plaatsen, stekkers afschermen, ...
Tenslotte is er de gebruiksvriendelijkheid: hoeveel parken, bedjes, badjes en luieremmers heb je nodig? Zeker in ons geval heeft dit tot wat debatten geleid, vermits de drie verdiepingen intensief gebruikt zullen worden.

Er moet ook nog vanalles aangekocht worden: een babykamer met benodigdheden, beddegoed, kleding, speelgoed, electro, ... Om nog niet te spreken van het werk dat je spendeert in het renoveren van oude meubels.

Niet enkel de kleine uk heeft spullen nodig, ook de mama kan niet langer verder met haar huidige garderobe: broeken, rokken, topjes, nachtkledij, ondergoed, ... Gelukkigerlijk bestaan er gespecialiseerde winkels, die van de nood een deugd maken.

Tenslotte is er die geweldige administratie. Ziekenfonds, Kinderbijslagfonds, gemeente, werk van beide partners, Kind & Gezin, ... allemaal verschillende documenten, formulieren en invulstrookjes. En riskeer het niet van er ééntje te vergeten!

Een kind maken kost duidelijk minder tijd/moeite dan het ter wereld brengen :-)

08:39 Gepost in Zwangerschap | Permalink | Commentaren (0)

11/05/2009

Triathlon Geel

Het was ondertussen meer dan een jaar geleden (bijna twee jaar zelfs) dat ik nog aan een individuele triathlon had deelgenomen. Om wat in conditie te geraken schreef ik me dan maar in voor de 1/8ste triathlon van Geel: 500 meter zwemmen, 25,3 kilometer fietsen en tenslotte 6,4 kilometer lopen.

Wat betreft fietsen maakte ik me weinig zorgen: de laatste maanden kroop ik nogal regelmatig eens op mijn stalen ros, dus dat zou wel snor zitten. Het lopen zou al een ander paar mouwen worden: te weinig getraind, en dan vooral traag getraind, om de hartslag naar beneden te brengen. Maar zoals steeds keep ik met het meeste schrik de zwemproef tegemoed. Ondanks occasionele zwembeurten slaag ik er maar niet in op een snelle manier door het water te kunnen klieven.

Voor zondag was er regen voorspeld, maar toen Godelieve en ik de auto instapten lachte het zonnetje ons toe. Na iets meer dan drie kwartier rijden kwamen we aan in Geel, waar we onmiddelijk met een parkeerprobleem werden geconfronteerd: te veel wagens voor een te kleine parking. De organisatie zelf liet wel wat steekjes vallen: het was zoeken om de wisselzones te vinden, en dat initiatief moest dan nog eens van de atleten komen. Duidelijke bewegwijzering was een enorme nood, maar ontbrak.

Met de fiets reeds ik naar de wisselzone fiets/loop, om daar m'n loopschoenen achter te laten. Snel lucnhte ik nog met Godelieve, om haar aan het stadion achter te laten en naar de wisselzone zwem/fiets te rijden. Daar was het een chaos van jewelste: de dames moesten nog vertrekken, fietsen werden niet gecontroleerd, niemand wist waar starten, ...

Vijf minuten voor de start kon ik me dan toch naar de jusite plaats begeven, net op tijd voor de briefing. Niet te vroeg starten, niet fietsen in de wisselzone en niet stayeren.

Het water was bitter koud en sneed onmiddelijk de adem af. Ondanks garanties van het tegendeel viel mijn hartslagmeter onmiddelijk uit, zodat ik alleen nog pover een chronometer beschikte. Niet dat ik die echt nodig had, want al snel bleek dat ik een van de zwakste zwemmers in het water was. Toen ook nog mijn zwembril stuk ging, schakelde ik over naar schoolslag, om de schade te beperken.

Na 12 minuten en 40 seconden kwam ik het water uit, goed voor een 94ste plaats, op 110 (mannelijke) deelnemers.

Uit het zwempak geraken verliep wat moeizaam, en ik verkoos mijn tijd te nemen om me goed aan te kleden alvorens te beginnen fietsen. Op de fiets vond ik onmiddelijk het goede ritme, en kon ik renner na renner oprapen. Na de eerste ronde waren de benen nog goed en met een extra krachtinspanning passeerde ik Godelieve, die lekker in het zonnetje stond.

De enige frustratie was de mentaliteit van sommige deelnemers, die er wel degelijk een stayer-wedstrijd van maakten. Het is niet makkelijk groepen van 6 renners in te halen die er een ploegentijdrit van maakten.

Het fietsen (25,3km) rondde ik af in 47 minuten en 6 seconden (inclusief wisselzone), goed voor een gemiddelde van 32,2km/u.
Qua fietstijd plaatste ik de 38ste tijd. Op fietsen en lopen samen was ik 71ste. Ik had dus 23 mannen ingehaald met het fietsnummer.

Tijd dan voor mijn traditioneel sterkste onderdeel: het lopen. Fiets snel weggezet, loopschoenen aan, snel nog wat gedronken, en weg waren we! Even mijn tempo zoeken, terwijl ik (vooral) vrouwen voorbijstak. Het voordeel aan mijn race-indeling is dat mijn sterkste onderdeel op het einde komt, waardoor je motivatie alsmaar groeit naarmate je mensen passeert.

Dat bleek ook na de eerste doorkomst: in iets van een 14 minuten had ik iets meer dan 3 kilometer gelopen. Niet geweldig, maar ik had nog wat krachten gespaard.

De laatste ronde ging het gashendeltje volledig open, zodat ik de 6,4 kilometer aflegde in 27 minuten en 14 seconden. Goed voor een gemiddelde van 14,1km/u en een 27e looptijd.

Ik finishte uiteindelijk als 48ste op 110 deelnemers, in een tijd van 1u 27m 5s, als 34ste in mijn leeftijdscategorie. Uiterst tevreden, vermits ik gehoopt had rond 1u50 binnen te komen. Daar bovenop was ik niet volledig diep gegaan, dus keerden we gelukkig terug naar huis. Sommigen roodverbrand, maar wel voldaan :-)
 

10:26 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)