Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

02/06/2009

Halve marathon: half sterven

Ieder weldenkend mens neemt enkele dagen rust nadat hij de 20km van Brussel gelopen heeft. Nu kan de omschrijving van 'rust' redelijk ruim vallen, maar ik weet wel zeker dat mijn activiteiten van gisteren daar niet onder vallen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Wouter de 20km van Brussel zou lopen. Op het moment van inschrijven werd de website echter overspoeld, en finaal greep Wouter naast een ticket. Hij naam zich dan maar voor om deel te nemen aan de 'Elewijtse Halve', een wedstrijd over 21 km in ... (tromgeroffel) Elewijt!

De voorbereiding verliep echter niet vlekkeloos, en terwijl ik op zaterdag de voelbalschoenen aanbond, trok Wouter erop uit om een toertje te gaan lopen. Dat ging niet zo vlot als gedacht, verre van zelfs.

Om Wouter wat te steunen besloot ik dan maar ook deel te nemen aan de halve marathon.

Rond half drie kwam ik aan in Elewijt, en schreef ik me ter plaatse in. Weinig deelnemers voor de halve marathon, maar des te meer deelnemers voor de 10km, die samen vertrokken.

De eerste (kilo-)meters gingen vlot: het tempo schommelde rond de 5 minuten per kilometer. Wouter's streefdoel was 2u, wat gezien dit tempo zeker haalbaar leek.

Na het eerste rondje (26 minuten), ging het echter fout: Wouter moest het tempo drukken. Ondanks aanmoedigingen van het talrijke publiek werd het steeds zwaarder. Het tweede rondje nam al wat meer tijd in beslag, zodat finishen in 2 uur nog een moeilijke prestatie zou worden.

De echte klap kwam er echter tijden de 3e ronde: het tempo zakte dramatisch, tot bij tijden wandeltempo. De warmte en het gebrek aan training en slaap eisten hun tol. Een constante aanvoer van drank (water en sportdranken) en druivensuiker, tesamen met de steun van de toeschouwers, deed Wouter op de tanden bijten.

De vierde en laatste ronde werd geen zegetocht, maar wel een persoonlijke overwinning. De finish werd behaald in 2u en 4min. Geen supertijd, maar tevreden dat de wedstrijd volledig werd uitgelopen.

Voor mezelf was de inspanning er wat te veel aan, zodat ik nu wat sukkel met een ontsteking van het scheenbeenvlies. Vanavond is er echter Beach Trophy met het werk, waar ik present op zal zijn.

09:29 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.