Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

05/06/2009

Online redactie

Soms vraagt een mens zich toch af of de elektronische vooruitgang niet te snel gaat voor de menselijke geest. Zowel de middelen om informatie te verstrekken als de informatie an sich worden steeds sneller doorgegeven.

Enkele jaren terug kon je de meeste van onze kranten nog ter hand nemen als leidraad voor correct taalgebruik. Voor de gedrukte versies mag dat dan nog wel opgaan, de online edities kreunen onder een schrijnend tekort aan ervaren redacteurs (m/v).

Bekijk onderstaand bericht maar eens. Een artikel van een Vlaamse kwaliteitskrant, gepubliceerd vrijdag 5 juni:

standaard.jpg
3 Schrijffouten in een stukje van amper 4 volzinnen? Moest dit nu nog breaking news zijn, dan kon ik er nog enig begrip voor opbrengen. De redacteur of journalist die dit enkele jaren geleden had laten passeren, mocht onmiddelijk andere oorden opzoeken.
Het toppunt vind ik dan nog de knop rechts onderaan: "Corrigeer". Waar is die beroepseer naartoe? Binnen afzienbare tijd zijn het niet meer de reacties die moeten gemodereerd worden, maar de artikels zelf...
Voor de kommaneukers: ja, ik maak ook geregeld schrijffouten. En zeker typfouten. Maar ik word hier niet voor betaald, en mijn 'publiek' is vele duizenden malen kleiner.

11:09 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.