Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

14/06/2009

Uitslag Watermolentriathlon

Zijn we tevreden? We zijn heeeeel tevreden!

Onder een stralende lentezon reden we richting Hamme. Godelieve, Wouter en ik in de ene auto, Kevin in de andere. Kevin kwam algauw vast te zitten in een monsterfile op de Antwerpse ring, waardoor hij later zou arriveren.

Na de inschrijving maakten we ons klaar, en na een korte opwarming wandelden we rustig naar de start, waar we algauw Kevin terugvonden. Veel tijd bleef er niet over alvorens het startschot weerklonk.

Wouter, die net als vorig jaar de eerste loopproef voor zijn rekening nam, verbeterde zijn tijd op de 3,2km. Hij legde de proef af in 12 minuten 42 seconden, goed voor een gemiddelde van 15,12 km/u en een 15e plaats (op zowel de atleten van duathlon als triathlon).

Daarna was het aan mij om te starten met de fietsproef. Die begon wat in mineur, omdat ik op de matten niet weggeraakte. Het werd dus even lopen, vlak voor het oog van de camera's. Enkele honderden meters later zat het tempo erin. Met slechts 14 renners voor mij en geen idee wat er achter mij kwam besloot ik alvast op 90% te gaan rijden. Al snel hoorde ik achter me: "Gaan!", en wist ik dat ik gezelschap had. Op de kronkelende, smalle wegjes wisten we met zijn tweetjes het tempo steeds boven de 42km/u te houden. Na de eerste aanloopronde waren we nog steeds met zijn twee, zonder dat er iemand ons gepasseerd was.
In de helft van de tweede ronde haalde we de eenzame rijder voor ons in, waardoor we wat langer in elkaars wiel konden hangen. Het was echter wel duidelijk dat er al sleet zat op ons tempo: op stukken vals plat ging het niet sneller meer dan 37km/u.
Even na het ingaan van de derde en laatste ronde kwam er een grote groep aansluiten: een combinatie van renners in dezelfde ronde als wij, maar ook van renners die net gestart waren, en er maar één ronde opzitten hadden. Het tempo schoot, met vlagen, de hoogte in (tot een max van 52 km/u).
In groep (ca. 16 renners) rijden vereist koerskennis, en die ontbeerde ik duidelijk. Ik probeerde me wel nuttig te maken, maar toen ik in 2e positie zat en probeerde over te nemen, sloeg de wind in het gezicht, en moest ik me laten uitzakken. Geroep en gevloek waren mijn deel. "Als je kan volgen, kan je kop doen ook!" Meer motivatie heeft een mens niet nodig.
Rond de dertigste kilometer zat de wedstrijd er voor een deel van ons groepje bijna op. Een schuiver in de bocht deed me capriolen uihalen: zowel mijn voor -als achterwiel slipten, maar toch kon ik me net op de been houden.
Zonder kleerscheuren bereikte ik de aankomst, in een tijd van 55 minuten en 51 seconden, wat resulteerde in een gemiddelde van 37,61km/u en een 29e tijd (van alle deelnemers). Ik had echter vooral plaatsen goedgemaakt, waardoor we na 2 proeven doorkwamen in 1u 8m 28s, op een 13e plaats.

Nadatl ik, volledig leeg, het bandje had doorgegeven aan Kevin, kon deze de afsluitende loopproef aanvangen. Na de eerste ronde kwam hij vlotjes door. Alleen het systeem van de bandjes, in combinatie met een ongelukkig aangereikte waterfles bracht hem even van de wijs.
Rond kilometer 6 kreeg hij het even zwaar, om de laatste 3 kilometer dan het tempo opnieuw de hoogte in te jagen.
Hij rondde de 10 kilometer in 39 minuten en 40 seconden, aan een gemiddelde van 15,12 km/u, resulterend in een 32e looptijd.

Met een totale tijd van 1u48m13s deden we het maar liefst 3 minuten beter dan vorig jaar. We eindigden op de 20e plaats (duathlon en triathlon samen), een 9e plaats op de duathlon en een 4e plaats binnen onze categorie (Duathlon B1 - Bedrijven, Heren niet gemengd).

Het is duidelijk dat het deelnemersveld op deze jubileum-editie merkbaar groter én sterker was dan de voorbije jaren, maar ook dat we hier onze plaats waard zijn.

Mijn vrouwthe was trouwens ook van de partij, als supporter en als fotograaf. Het resultaat kan je bekijken in volgende Flickr-set

08:44 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.