Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

23/06/2009

Phishing via de telefoon

Vanmorgen ging plots onze vaste telefoon, een vast toestel dat amper gebruikt en bekend is. Als bij toeval werkte ik deze voormiddag van thuis uit, dus nam ik de oproep aan.

Vrouwenstem in gebroken Nederlands:
"Goedendag, met Bank Card Company. Voor uw betaling van 20 juni ontvingen we geen gestructureerde mededeling. Daarom kunnen we het bedrag niet doorgeven aan de juiste schuldeisers. Kunt u uw kaartnummer doorgeven?"

Ik:
"Excuseer?"

Gaat onverstoorbaar verder:
"Ja, om de betaling door te voeren heb ik uw kaartnummer nodig, en uw vervaldatum. Anders kan u problemen krijgen met uw schuldeisers. Het gaat om uw betaling van 217 euro op 20 juni."

Ik:
"Dus u bent van BCC, en u belt mij om me te vragen wat mijn kaartgegevens zijn? Van een kaart die jullie uitgereikt hebben? En de betaling is niet doorgevoerd, terwijl deze via domiciliëring gebeurd? En dan belt u mij op een telefoonnummer dat ik nooit aan u heb doorgegeven?
Mag ik even uw naam en functie, zodat ik uw identiteit kan controleren?"

Tuuut-Tuuut-Tuuuuuuuuuuuuuuut

Geen antwoord meer, stil aan de andere kant van de lijn.

Pas dus op voor zulke praktijken. Ik kan goed aannemen dat je op een onbewaakt moment in deze val zou kunnen lopen. Hou er echter rekening mee dat zulke instanties nooit zullen bellen. Ze sturen brieven. Ze produceren per dag meer kilo's papier dan er bomen gekapt worden. Maar ze gaan je zulke gevoelige informatie nooit vragen via de telefoon.
Een kaartnummer en vervaldatum zijn voldoende om je VISA-rekening te plunderen.

20:38 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.