Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

25/06/2009

Kader: update

Mijn vorig berichtje over de barsten in mijn kader bracht ook Gunter in ongerustheid. Een snelle controle bracht dezelfde barsten aan het licht.

Dit kan vanzelfsprekend geen toeval zijn, of het gevolg van fout gebruik. Als 2 identieke fietsen, de ene met 500, de andere met 1000 kilometer op de teller, op dezelfde plaatsen barsten vertonen, dan liep er iets fout bij de productie. Een duiveltje op m'n schouder oppert zelfs dat het misschien de reden is waarom een fiets van dergelijk kaliber aan een weggeefprijs te koop stond.

Zaterdag bracht ik beide fietsen terug naar de dealer. Bij Van Eyck in Aalst verbaasden ze er zich niet echt over. Er werden foto's genomen om naar Bianchi door te sturen, maar een bezoek van een vertegenwoordiger kon nog wel even duren. En is tussentijd? We mogen nog met de fietsen rijden, maar moeten opletten dat de barsten niet verder gaan, en of we tijdens he rijden geen krakend geluid horen. Ja, hallo? En op de vraag of ze, indien het hun fiets was, zelf er nog mee zouden rijden? Nee, dat zeker niet.
Dan is voor mijn de kous af: ik rijd niet meer op die fiets alvorens ik een nieuwe kader heb. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om tegen 30km/u door mijn achtervork te zakken.

Gunter bleef niet bij de pakken zitten en belde gisteren reeds met Van Eyck. Ja, de foto's zijn doorgestuurd, maar ze wachten nog steeds op de vertegenwoordiger. Vandaag belde hij dan naar Bianchi. Een Belgische klantenafdeling is er niet, dus moest er naar onze zuiderburen worden gebeld. Geen antwoord. Een telefoontje naar de noorderburen (een sympathieke Giel aan de lijn) brengt wat meer soelaas: er is inderdaad geen Belgscihe vertegenwoordiger, die moet uit Frankrijk komen, wat wel even op zich kan laten wachten. Maar in principe krijgen we zeker 2 nieuwe kaders. Het is echter de dealer die dit moet regelen, dus bellen naar Bianchi heeft weinig zin.

Er zit dus weinig anders op dan regelmatig contact op te nemen met Van Eyck. Spijtig, gezien het moooie weer, dat er geen vervangfietsen ter beschikking worden gesteld.

12:47 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.