Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

30/06/2009

Fotoshoot (vervolg)

Ondertussen is de fotoshoot al enige tijd voorbij, en zijn de resultaten zichtbaar (in de vorm van canvas fotoprints). Hieronder een selectie uit de foto's.

Blijkbaar waren de ouders blij met het resultaat, vermits ze me gevraagd hebben om aanstaande zondag foto's te komen nemen van het doopfeest.
Dat maakt me nu wel nerveus: bij zo'n fotoshoor heb je meerdere kansen op een goede foto. Zo'n doop zorgt voor unieke beelden, die er in één keer goed moeten opstaan.

10:11 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

25/06/2009

Kader: update

Mijn vorig berichtje over de barsten in mijn kader bracht ook Gunter in ongerustheid. Een snelle controle bracht dezelfde barsten aan het licht.

Dit kan vanzelfsprekend geen toeval zijn, of het gevolg van fout gebruik. Als 2 identieke fietsen, de ene met 500, de andere met 1000 kilometer op de teller, op dezelfde plaatsen barsten vertonen, dan liep er iets fout bij de productie. Een duiveltje op m'n schouder oppert zelfs dat het misschien de reden is waarom een fiets van dergelijk kaliber aan een weggeefprijs te koop stond.

Zaterdag bracht ik beide fietsen terug naar de dealer. Bij Van Eyck in Aalst verbaasden ze er zich niet echt over. Er werden foto's genomen om naar Bianchi door te sturen, maar een bezoek van een vertegenwoordiger kon nog wel even duren. En is tussentijd? We mogen nog met de fietsen rijden, maar moeten opletten dat de barsten niet verder gaan, en of we tijdens he rijden geen krakend geluid horen. Ja, hallo? En op de vraag of ze, indien het hun fiets was, zelf er nog mee zouden rijden? Nee, dat zeker niet.
Dan is voor mijn de kous af: ik rijd niet meer op die fiets alvorens ik een nieuwe kader heb. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om tegen 30km/u door mijn achtervork te zakken.

Gunter bleef niet bij de pakken zitten en belde gisteren reeds met Van Eyck. Ja, de foto's zijn doorgestuurd, maar ze wachten nog steeds op de vertegenwoordiger. Vandaag belde hij dan naar Bianchi. Een Belgische klantenafdeling is er niet, dus moest er naar onze zuiderburen worden gebeld. Geen antwoord. Een telefoontje naar de noorderburen (een sympathieke Giel aan de lijn) brengt wat meer soelaas: er is inderdaad geen Belgscihe vertegenwoordiger, die moet uit Frankrijk komen, wat wel even op zich kan laten wachten. Maar in principe krijgen we zeker 2 nieuwe kaders. Het is echter de dealer die dit moet regelen, dus bellen naar Bianchi heeft weinig zin.

Er zit dus weinig anders op dan regelmatig contact op te nemen met Van Eyck. Spijtig, gezien het moooie weer, dat er geen vervangfietsen ter beschikking worden gesteld.

12:47 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

23/06/2009

Phishing via de telefoon

Vanmorgen ging plots onze vaste telefoon, een vast toestel dat amper gebruikt en bekend is. Als bij toeval werkte ik deze voormiddag van thuis uit, dus nam ik de oproep aan.

Vrouwenstem in gebroken Nederlands:
"Goedendag, met Bank Card Company. Voor uw betaling van 20 juni ontvingen we geen gestructureerde mededeling. Daarom kunnen we het bedrag niet doorgeven aan de juiste schuldeisers. Kunt u uw kaartnummer doorgeven?"

Ik:
"Excuseer?"

Gaat onverstoorbaar verder:
"Ja, om de betaling door te voeren heb ik uw kaartnummer nodig, en uw vervaldatum. Anders kan u problemen krijgen met uw schuldeisers. Het gaat om uw betaling van 217 euro op 20 juni."

Ik:
"Dus u bent van BCC, en u belt mij om me te vragen wat mijn kaartgegevens zijn? Van een kaart die jullie uitgereikt hebben? En de betaling is niet doorgevoerd, terwijl deze via domiciliëring gebeurd? En dan belt u mij op een telefoonnummer dat ik nooit aan u heb doorgegeven?
Mag ik even uw naam en functie, zodat ik uw identiteit kan controleren?"

Tuuut-Tuuut-Tuuuuuuuuuuuuuuut

Geen antwoord meer, stil aan de andere kant van de lijn.

Pas dus op voor zulke praktijken. Ik kan goed aannemen dat je op een onbewaakt moment in deze val zou kunnen lopen. Hou er echter rekening mee dat zulke instanties nooit zullen bellen. Ze sturen brieven. Ze produceren per dag meer kilo's papier dan er bomen gekapt worden. Maar ze gaan je zulke gevoelige informatie nooit vragen via de telefoon.
Een kaartnummer en vervaldatum zijn voldoende om je VISA-rekening te plunderen.

20:38 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

SAI Agile Esimation & Planning - Live verslag

Even een kort verslagje vanop het SAI.

De tweede presentatie van Zeger Van Hese is momenteel aan de gang. Zowel de eerste presentatie van Zeger, Introduction to Agile Testen, als mijn presentatie, Agile Estimation & Planning, verliepen heel vlotjes.

De groep is meer ervaren dan we voor mogelijk hadden gehouden, wat enige aanpassingen in de presentaties heeft veroorzaakt. De positieve nevenwerking is evenwel dat er veel geanimeerde gesprekken worden gevoerd en dat iedereen gechallenged wordt.

Na deze presentatie schuiven we de benen onder tafel, om daarna af te sluiten met de presentatie van Jorge Van der Straeten, Tools for Agile Testing.

17:28 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

19/06/2009

SAI - Agile Testing

Volgende week dinsdag (23 juni) moet ik een workshop Agile Budgetting & Planning geven aan het SAI, het Studiecentrum voor Automatische Informatieverwerking.

De voorbereidingen zijn nog bezig: het grootste werk is de massa informatie te stroomlijnen en in een vlotte presentatie te gieten.

Het enige wat me wat zorgen bezorgt is de onbekende factor: het publiek. De sessie is betalend, dus we mogen ervan uitgaan dat de deelnemers wel geïnteresseerd zijn in de materie. Maar hoe beslagen komen ze op het ijs? Over hoeveel kennis van het Agile gebeuren en testen beschikken ze?

De slides zullen dus veel ruimte laten voor beide richtingen (nieuwelingen tot experts), en vooral dienen als leidraad. Afhankelijk van het publiek kan ik de presentatie zelf zo zwaar maken als ik zelf wil.

11:37 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

18/06/2009

Fotoshoot

Gisteren stond er in de late namiddag een fotosessie met J en T op het programma. Even verduidelijken: J & T voor de camera, ik erachter.

Weinig zaken zijn zo divers en uitdagend als foto's nemen van kinderen, maar wat je ervoor terugkrijgt is eens zo mooi.

Na enkele uurtjes fotograferen en nabewerking kwamen we uit op een 500-tal foto's. Aan de fiere ouders om hier een keuze uit te maken...

09:45 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

17/06/2009

Opgeven

Wat zal er, qua tijdsbesteding allemaal moeten sneuvelen binnenkort? Dat is voor mij op dit moment moeilijk in te schatten.

Maar ik ben niet de enige die zich deze vraag stelt...

14:04 Gepost in Zwangerschap | Permalink | Commentaren (0)

16/06/2009

Kader gebarsten

Neen, ik heb het hier niet over één of ander schilderij dat van de muur getuimeld is. Het gaat over mijn fiets. Mijn koersfiets. Mijn nog geen 5 maanden oude koersfiets.

Na elke rit kuis ik mijn fiets uitgebreid. Alle wielen eruit, nat en droog kuisen, ketting en versnellingen ontvetten en opnieuw invetten, de laatste vetdruppels verwijderen en tenslotte glanzend oppoetsen.

Op 5 maanden tijd slaagde ik er toch in om een 900-tal kilometer af te malen. Mijn fiets leek geen krimp te geven, afgezien van wat lakverlies daar waar de bekabeling het frame raakt.

En dan, zaterdagavond na de Watermolentriathlon, moest ik vaststellen dat er zich langs beide delen van de achtervork kleine scheurtjes bevonden. Heel klein, nauwelijks op te merken, maar toch onmiskenbaar scheurtjes.

De reden? Geen idee. Het meest voor de hand liggende is een constructiefout: slecht gevlochten carbonvezels misschien. De andere redenen wil ik niet eens in overweging nemen: kasseien, te zware belasting, de wielen te hard vastgezet, ... Allemaal zaken waar ik op heb gelet (de wielen en de belasting) of die de fiets moet aankunnen (de kasseien).

Een zoektocht op het internet leert me dat ik hier best niet mee blijf rijden: de kans bestaat immers steeds dat het frame doorbreekt, en dat wil je niet meemaken tegen hoge snelheid...

Vanmorgen heb ik dan maar naar de fietswinkel gebeld om te vragen wat ik moet doen. Ik mag zaterdagmorgen langskomen, zodat ze de fiets kunnen onderzoeken.

Iemand een idee waar ik op mag hopen? Herstellen kan immers niet (monocoque kader).

13:54 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

14/06/2009

Uitslag Watermolentriathlon

Zijn we tevreden? We zijn heeeeel tevreden!

Onder een stralende lentezon reden we richting Hamme. Godelieve, Wouter en ik in de ene auto, Kevin in de andere. Kevin kwam algauw vast te zitten in een monsterfile op de Antwerpse ring, waardoor hij later zou arriveren.

Na de inschrijving maakten we ons klaar, en na een korte opwarming wandelden we rustig naar de start, waar we algauw Kevin terugvonden. Veel tijd bleef er niet over alvorens het startschot weerklonk.

Wouter, die net als vorig jaar de eerste loopproef voor zijn rekening nam, verbeterde zijn tijd op de 3,2km. Hij legde de proef af in 12 minuten 42 seconden, goed voor een gemiddelde van 15,12 km/u en een 15e plaats (op zowel de atleten van duathlon als triathlon).

Daarna was het aan mij om te starten met de fietsproef. Die begon wat in mineur, omdat ik op de matten niet weggeraakte. Het werd dus even lopen, vlak voor het oog van de camera's. Enkele honderden meters later zat het tempo erin. Met slechts 14 renners voor mij en geen idee wat er achter mij kwam besloot ik alvast op 90% te gaan rijden. Al snel hoorde ik achter me: "Gaan!", en wist ik dat ik gezelschap had. Op de kronkelende, smalle wegjes wisten we met zijn tweetjes het tempo steeds boven de 42km/u te houden. Na de eerste aanloopronde waren we nog steeds met zijn twee, zonder dat er iemand ons gepasseerd was.
In de helft van de tweede ronde haalde we de eenzame rijder voor ons in, waardoor we wat langer in elkaars wiel konden hangen. Het was echter wel duidelijk dat er al sleet zat op ons tempo: op stukken vals plat ging het niet sneller meer dan 37km/u.
Even na het ingaan van de derde en laatste ronde kwam er een grote groep aansluiten: een combinatie van renners in dezelfde ronde als wij, maar ook van renners die net gestart waren, en er maar één ronde opzitten hadden. Het tempo schoot, met vlagen, de hoogte in (tot een max van 52 km/u).
In groep (ca. 16 renners) rijden vereist koerskennis, en die ontbeerde ik duidelijk. Ik probeerde me wel nuttig te maken, maar toen ik in 2e positie zat en probeerde over te nemen, sloeg de wind in het gezicht, en moest ik me laten uitzakken. Geroep en gevloek waren mijn deel. "Als je kan volgen, kan je kop doen ook!" Meer motivatie heeft een mens niet nodig.
Rond de dertigste kilometer zat de wedstrijd er voor een deel van ons groepje bijna op. Een schuiver in de bocht deed me capriolen uihalen: zowel mijn voor -als achterwiel slipten, maar toch kon ik me net op de been houden.
Zonder kleerscheuren bereikte ik de aankomst, in een tijd van 55 minuten en 51 seconden, wat resulteerde in een gemiddelde van 37,61km/u en een 29e tijd (van alle deelnemers). Ik had echter vooral plaatsen goedgemaakt, waardoor we na 2 proeven doorkwamen in 1u 8m 28s, op een 13e plaats.

Nadatl ik, volledig leeg, het bandje had doorgegeven aan Kevin, kon deze de afsluitende loopproef aanvangen. Na de eerste ronde kwam hij vlotjes door. Alleen het systeem van de bandjes, in combinatie met een ongelukkig aangereikte waterfles bracht hem even van de wijs.
Rond kilometer 6 kreeg hij het even zwaar, om de laatste 3 kilometer dan het tempo opnieuw de hoogte in te jagen.
Hij rondde de 10 kilometer in 39 minuten en 40 seconden, aan een gemiddelde van 15,12 km/u, resulterend in een 32e looptijd.

Met een totale tijd van 1u48m13s deden we het maar liefst 3 minuten beter dan vorig jaar. We eindigden op de 20e plaats (duathlon en triathlon samen), een 9e plaats op de duathlon en een 4e plaats binnen onze categorie (Duathlon B1 - Bedrijven, Heren niet gemengd).

Het is duidelijk dat het deelnemersveld op deze jubileum-editie merkbaar groter én sterker was dan de voorbije jaren, maar ook dat we hier onze plaats waard zijn.

Mijn vrouwthe was trouwens ook van de partij, als supporter en als fotograaf. Het resultaat kan je bekijken in volgende Flickr-set

08:44 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

12/06/2009

Zaterdag: watermolentriathlon

Zaterdag neem ik voor de 5e keer deel aan de Watermolentriathlon in Hamme.

5 Jaar geleden startte ik op opdracht bij Agfa-Gevaert in Sint-Martens-Latem. Het was een jong team, vol gemotiveerde mensen. Eén van de elementen die de motivatie hoog hielden was sport, wat dan nog eens actief ondersteund werd door de klant.

Zo schreven we ons met een ploegje van 3 in voor de bedrijventriathlon: Jeroen zou zwemmen, Tommy zou fietsen en ik zou de afsluitende loopproef op mij nemen. Nooit finishten we vooraan: daarvoor was de tegenstand te sterk, en waren we te weinig getraind. Maar telkens was er een mooie delegatie supporters, waren de weergoden ons welgezind, en was er weken voor en na de wedstrijd een gezellige buzz op kantoor.

Met ons ploegje namen we uiteindelijk 3 keer deel, tot ik Agfa verliet. Gezien het karakter van de wedstrijd bleef de microbe echter kriebelen.

Toen ik vorig jaar samen met Wouter Personal IT oprichtte bestond ons bedrijfje al uit 2 sportievelingen. Een partner was al gauw gevonden in de persoon van Kevin. Vermits de Personal ook slaat op teams, besloten we ons in te schrijven in Hamme. Niet voor de triathlon deze keer, maar voor de duathlon. Wouter zou lopen, Kevin fietsen, en ik bleef bij mijn vertrouwde afsluitende loopnummer. En we deden dat verdraaid niet slecht: ieder van ons overtrof zijn eigen verwachtingen, en we eindigden mooi vierde!

Dit jaar verliepen de voorbereidingen niet zo soepel: noch Wouter, noch ik hadden veel tijd om te lopen, terwijl Kevin zijn fiets het laatste jaar amper heeft aangeraakt. Dus proberen we het aanstaande zaterdag anders: Wouter blijft de openingskilometers lopen (3,2km), maar ik zal het fietsen voor mijn rekening nemen. Na 35km geef ik de fakkel door aan Kevin, die gezwind de laatste 10 kilometer zal lopen.

En het resultaat? Dat zien we dan wel. Ik kan (in principe) minder goed fietsen dan Kevin vorig jaar, maar mijn 10 kilometer lopen was hou dan ook slechter geweest dan vorig jaar.

Zolang het weer goed is en we onszelf amuseren, is voor mij de dag geslaagd!

11:39 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)