Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

10/07/2009

To Sneak or not to Sneak

Gedurende onze studentenjaren in Leuven waren we fervente bioscoopgangers. Bij gebrek aan andere uitlaatkleppen trokken we minstens eenmaal per week richting Bondgenotenlaan.

Samen met Kevin maakten we er een gewoonet van elke donderdag samen te eten, om vervolgens naar de Sneak te gaan: een première van een niet-aangekondigde film, met leuke acties eraan gekoppeld. De ene week kon het een blockbuster zijn die pas weken to maanden later in België zou uitkomen, de andere week een duistere arty-farty film waar anders geen 5 man gaat naar kijken.

We waren echter verknocht aan het concept en engageerden ons volledig: afspraken, voetbalwedstrijden, ... alles werd verschoven voor de heilige donderdagavond. Het mag dan ook niet verwonderen dat zelfs de uitnodiging van ons trouwfeest in filmstijl werd gedrukt, op bioscooptickets van Kinepolis.

Reeds geruime tijd spraken we ervan om de magie eens opnieuw te beleven en nogmaals naar de Sneak te gaan. Om tal van redenen kwam het er nog niet van, tot gisteren. We stapten rond half tien in de wagen en zetten koers naar Leuven.
Verbijstering alom: er stond geen sneak geprogrammeerd. Omdat het studentenseizoen erop zit? Omdat de bezieler (Piet Sonck) zich er niet meer mee bezig houdt?

the-proposal-stills02.jpg

Omdat we nu eenmaal toch in de cinema waren besloten we maar een filmpje mee te pikken. Het werd The Proposal, een romcom (romantische komedie) met Sandra Bullock en Ryan Reynolds.

Hoe on-origineel deze films vaak ook blijken, toch zijn we fans van het genre. Een goed gemaakte romantische komedie ontspant ons veel meer dan een of andere sci-fi prent of horrorfilm.

Ook nu was de opzet gelijkaardig: 2 mensen die absoluut niet voor elkaar gemaakt lijken, groeien doorheen een web van leugens ongemerkt naar elkaar toe. Wanneer ze elkaar dan uiteindelijk vinden komt de waarheid dan toch aan het licht. Drama! Om daarna toch elkaar opnieuw te vinden na een spectaculaire inhaalrace naar de luchthaven/het station/de school/de kerk (schrappen wat niet past).

Maakt dit de film minder aangenaam? Integendeel. De scenarioschrijvers zijn er zelfs in geslaagd om enkele min of meer originele invalshoeken te bedenken en de grappige momenten kwam niet te gemaakt over. Zelfs de romantiek lag er niet vingerdik op, zodat het geheel makkelijk te verteren was.

Sandra Bullock maakt een mooie comeback in het genre, en zelfs melkmeul Ryan Reynolds weet een degelijke prestatie neer te zetten, zonder enige verwijzing naar pipi/kaka humor.

De film een tweede keer gaan bekijken in de bioscoop is een brug te ver, maar dit is zeker een prent die ik, binnen enkele maanden/jaren, languit vanuit de zetel zal bekijken, samen met vrouw en kroost.

09:43 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

09/07/2009

Kader: update (2)

We zijn ondertussen al enige dagen/weken verder sinds ik vertelde over de gebarsten fietskader en de stand van zaken een week erna.

Na ettelijke telefoontjes naar Bianchi België, Nederland en Frankrijk, een vertegenwoordiger van Bianchi en Van Eyck zelf, mochten Gunter en ik gisteren langsgaan om Gunter's fiets binnen te brengen, samen met de aankoopbewijzen.

De verkoper merkte op dat hij spijt had deze modellen ooit verkocht te hebben. We zijn dus blijkbaar niet de enigen... Schrale troost.

Volgens de vertegenwoordiger ginger er vanuit Italië identieke kaders worden gestuurd, tegen eind volgende week. Volgens de verkoper zouden ze dat in de andere gevallen niet gedaan hebben. Toen kozen ze ervoor een nieuw kader op te sturen van een klasse hoger, om identieke problemen in de toekomst te vermijden. Het zou dan gaan om de Bianchi C2C 928 Carbon Ultegra 10s Compact.

Moest dit inderdaad het geval zijn, mogen we niet klagen, al willen we het vel van de beer niet verkopen voor deze geschoten is. En dan nog rijst de vraag of de bestaande onderdelen (groep, stuur, zadel, bidonhouders, ...) worden overgzet, of dat er een volledig nieuwe fiets wordt geleverd. En gaan deze oude onderdelen bij de nieuwe fiets passen?

Maar ach, we zullen maar op het beste hopen, zodat we misschien volgende weekend met deze fiets kunnen rondsnorren:

Y9B24.jpg

14:06 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

Parcours Dodentocht 2009

Het parcours van de Dodentocht 2009 is bekend. Je vindt het op volgende link: http://www.dodentocht.be/sites/default/files/2009_07_08_1...

Wat is er veranderd op het eerste zicht?

 • Door Ruisbroek lijkt het parcours wat te zijn aangepast.
 • De controlepost van Ruisbroek is verschoven naar Kalfort
 • In Buggenhout lijkt de route wat te zijn verschoven, waardoor er in de volgende controleposten +/- anderhalve kilometer verschil is t.o.v. vorig jaar
 • In Opdorp is er een andere locatie voor de controle

Dit is evenwel maar een eerste indruk, puur gebaseerd op het uiterlijk van de kaartaanduiding in vergelijking met de kaart van vorig jaar. Wanneer het stratenplan online komt volgt er een nieuwe update.

Wat de betekenis is van de zwarte dikke bolletjes is op de kaart? Ik heb het me ook al afgevraagd :-) Mijn eerste gok zouden alternatieve routes zijn voor straten waar men nog geen toestemming voor heeft, of waar men wegenwerken verwacht.

13:51 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (1)

07/07/2009

Goede ouder

Ik neem aan dat het een vraag is die ik me nog vele malen ga stellen: Ga ik een goede ouder zijn?

Een - wat gedateerde - vragenlijst van het Nieuwsblad biedt een eerste antwoord: ik scoor 88% met m'n antwoorden. Maar wat betekent zoiets? En is er wel een 'goed' antwoord op al deze vragen?

10:54 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

05/07/2009

Geschrapt

Schrap die jeansbroek maar van het verlanglijsje.

Style Tailors is uw vriend :-)

15:24 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

03/07/2009

Verlanglijstje

Het zijn weer solden, en dat komt de koopjes-microbe me telkens even prikken. Net zoals de kolonie muggen die elke druppel bloed uit mijn lichaam probeert te onttrekken...

Wat staat er op m'n verlanglijstje?

 • Nieuwe loopschoenen. Wegens meer dan 1400km. Dringend nodig, zeker indien ik de Dodentocht mee wil lopen.
 • Geklede (zwarte) schoenen. Omdat mijn trouwschoenen ondertussen al meer dan 2 jaar oud zijn :-)
 • Casual (sport-) schoen. Om onder een sportshot en/of bermuda te dragen.
 • Jeansbroek. Lastige. Ik heb een redelijk atypisch figuur, zodat de meeste modieuze jeans-modellen niet passen.
 • Geklede broeken en/of kostuum. Werkmateriaal.
 • Centuur: afwisseling :-)

En voor Boeleke:

 • Ik zit te spelen met het idee van een draagdoek, vanwege de vele positieve commentaren die je daarover hoort/leest.
 • En ook nog graag: een Croozer, een karretjes dat je zowel achter een fiets kan hangen, als kan ombouwen tot buggy, en zelfs loopwagen (voor mijn looptochtjes)

Voor het vrouwtje:

 • Ondergoed (voor zwangere vrowuen)
 • Pyjama, nachtkleedje (voor in het ziekenhuis)
 • Schoenen (plat)

En wat gaat er uiteindelijk gekocht worden? Naar aloude traditie: weinig. Al zijn die loopschoenen en de ziekenhuiskledij voor de misses wel absoluut noodzakelijk.

13:22 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)