Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

20/04/2009

Leer

Godelieve en ik vierden afgelopen zaterdag onze leren huwelijksverjaardag. Twee jaar geleden gaven we elkaar het ja-woord. Twaalf jaar geleden begonnen we onze relatie.

Een speciale dag dus, die we samen afsloten met een gezellig etentje met ons tweetjes.

Op naar volgend jaar, voor onze tarwe huwelijksverjaardag...

14:17 Gepost in Huwelijk | Permalink | Commentaren (0)

08/06/2008

Groot nieuws

Daarnet kreeg ik een fantastisch telefoontje!

Kevin & Amber zijn al enige jaren een koppel, en Kevin vond het tijd om de grote stap te zetten. Hij had zich voorgenomen (en me stiekem toevertrouwd) dat wanneer Amber de plaatselijke loopwedstrijd (10km) samen met hem uitliep, hij op één knie ging gaan zitten en haar ten huwelijk zou vragen.

Amber legde die 10 kilometer zonder problemen af, zodat er binnenkort een huwelijk op de kalender staat.

Kevin & Amber: van harte proficiat en geniet van jullie verloving!!!!!

18:37 Gepost in Huwelijk, Varia | Permalink | Commentaren (0)

18/04/2008

Katoen

1 jaar geleden... Het lijkt zo binnen handbereik, maar is al ongrijpbaar ver verwijderd.

365 dagen geleden maakte ik me nu klaar om achter ons bruidsboeket te gaan, daarna volgde het omkleden, het onvangen van de eerste gasten, en de rit naar Godelieve.

Het merendeel staat me nog levendig voor de geest, al moet ik bekennen dat enkele details waarschijnlijk de tand des tijds niet zullen overleefd hebben.

Meer uitleg is niet nodig denk ik: Godelieve en ik zijn vandaag net een jaartje getrouwd, ook gekend als de katoenen huwelijksverjaardag.

Dat gaan we dan ook vieren, op dezelfde locatie als vorig jaar: 't Notenhof in Londerzeel.

Zoetje, hopelijk kunnen we dit binnen 49 jaar ook nog zeggen :-)

08:00 Gepost in Huwelijk | Permalink | Commentaren (0)

14/02/2008

Valentijnsgeschenk

Valentijn is stom. Punt andere lijn.
Godelieve en ik hebben het nooit echt gevierd en zijn dat ook niet van plan, mede doordat Godelieve 2 weken later verjaart.

Dit jaar vieren we ook geen Valentijn, maar zijn er wel cadeautjes :-)

Tegen het jaareinde beslisten we om gordijnen te bestellen, en om Godelieve te quoten: "Wel dan is dat zowel mijn kerst, mijn valentijn en mijn verjaardag".

Ondertussen zit Godelieve al enkele dagen in de States, waardoor het zelfs onmogelijk is om Valentijn te vieren, al heeft ze er wel iets op gevonden: ze is kilometers rond gereden, op zoek naar ene cadeautje voor mij.

En wat heeft ze gevonden? Tadaaaaaa: een IPhone 16Gb.

Super gewoon: ik kijk nu om meer dan één reden uit naar de dag dat we elkaar weerzien!

25/01/2008

Digitaliseren

Elke keer als ik ga draaien, sleur ik op zijn minst 8 cd-koffers met met mee, in combinatie met 4 platenbakken. Dat is zwaar werk. En dat niet alleen, maar de kwaliteit van een CD gaat er, naarmate hij ouder wordt, op achteruit: hetzij door krassen, of gewoon door ouderdom.

Om mijn rug wat te sparen, maar ook op mijn muziek wat langer te kunnen bewaren, ben ik een tijdje geleden begonnen met het digitaliseren van mijn muziekcollectie. Een monnikkenwerk, maar het loont, zeker gezien het bijkomende voordeel: wanneer iemand een niet-alledaags nummer komt aanvragen, volstaan enkele toetsaanslagen om het nummer op te roepen.

Maar alle goede dingen komen minstens in paar, en daarom ben ik ook van start gegaan met het digitaliseren van oude foto's. Nou ja, oud? Het gaat meer bepaald om de foto's die gemaakt zijn op ons trouwfeest, met de wegwerpcamera's.

Een zondvloed aan foto's, amper bekeken en veel eravn al weggegeven.

Dus werd het tijd om de negatieven in te scannen en voor het nageslacht te bewaren.
Ook een tijdconsumerend werkje: negatiefje in de houder plaatsen, houder in de scanner, via photoshop de scanner-driver oproepen, previewen, scannen en nabewerking. En dat voor meer dan 600 foto's.

Ik kan amper wachten om al de rest van de foto's te bewerken ;-)

21:54 Gepost in Huwelijk, Varia | Permalink | Commentaren (0)

18/05/2007

Huwelijksreis: Mexico

Zaterdag 5 mei

Ook al vertrekken we vandaag op reis, toch was het gisteren nog een adrenaline-rush van jewelste: Godelieve moest nog laat werken, en de koffers dienden nog gepakt te worden.
Gelukkigerlijk kwam alles nog tijdig in orde, al moesten we er wel wat slaap voor laten, in de hoop dat op het vliegtuig of in Mexico in te halen.
Om kwart voor elf zou de taxi ons thuis komen oppikken, maar een telefoontje maakte duidelijk dat het al wat vroeger zou zijn.
Een vlotte rit en dito chauffeur leverde ons rond kwart voor elf al op Zaventem af.

Tijdens onze vorige vliegreis met toestellen van Martinair bleek er maar net voldoende beenruimte te zijn.
Vermits dit toch een huwelijksreis betrof, boekten we de reis in Comfort Class: meer beenruimte, meer bagage, aparte incheckbalie, laptopje, ...

Wanneer we de stand van Neckermann bezoeken (voor het - joepie! - gratis rugzakje natuurlijk) weet men ons te melden dat het vliegtuig dat ons van Zaventem naar Schiphol moet brengen met panne geparkeerd staat in Cuba.
Er zal echter een busdienst worden voorzien. Meer informatie kunnen we binnen een uurtje, anderhalf uurtje bekomen aan de incheckbalie. We kunnen er wel vanuit gaan dat we niet met vertraging zullen toekomen in Mexico.
Tant pis, we hebben nog wat eurootjes bij, en nestelen ons met krant en drankje op het indoor-terras van een taverne in de vertrekzone.

Anderhalf uur later (half een) gaat de incheckbalie van Martinair open. dankzij de korte rij (dankuwel Comfort Class) waren we snel aan de beurt.
Spijtig genoeg weten de dames weinig nieuws te melden. Ja er komt een bus. Nee, deze zal niet te laat zijn. Om 3 uur zal ze vertrekken. Afspraak hier in de vertrekhal, men zal ons wel omroepen. En oh ja, hier zijn wat eetbonnetjes.

Nou ja, eetbonnetjes, ... Een geluk dat we een bonnetje teveel krijgen, zodat er een van ons beiden toch gratis kan lunchen.

De uren lopen verder, we lezen en praten wat.
De stress van de voorbije weken en dagen eist zijn tol: we worden vermoeid, en ons optimisme kalft wat af.
Maar kijk, het is bijna 15u, en dan vertrekken we! Toch?

Om half 4 bespeuren we beweging, en ja hoor: stewards loodsen ons naar de benedenverdieping, waar 2 bussen op ons wachten.
Aangezien onze bagage nog niet ingechecked was, moesten we deze meezeulen tot aan de bus.
Een kleine misrekening van het aantal passagiers zorgt ervoor dat er op beide bussen te weinig plaats is voor zowel passagiers als bagage.
De oplossing is nabij: passagiers en bagage in het gangpad. En gelieve niet naar het toilet te gaan, want dat werkt niet meer. OK dan...

Na een uurtje rijden begint de bus vervaarlijk te slingeren, en naar rechts uit te wijken, zonder aanwijsbare reden.
Een alerte passagier vooraan kan de ingedommelde chauffeur (inclusief whiskey-luchtje) tijdig wekken.

Rond 17u30 komen we op Schiphol aan, en spoeden ons 'en masse' naar de incheckbalie.
Hier geen opdeling tussen Economy en Comfort Class, en bovendien slechts één loket open voor een compleet vliegtuig.
Bovendien was onze haast ongegrond: wie hoopte dat ons vliegtuig (gepland vertrek om 16u15) op ons zou wachten was eraan voor de moeite: ook dit stond in panne: de WC's werkten niet meer in Cancun.
Hier konden we echter wel, als laatste in de rij, onze bagage achterlaten, en ons in de tax-free wereld storten.
vermoedelijke vetrektijd: 19u30.
Pluspuntje: alweer coupons voor een 'gratis' maal. (lees: in totaal 5 euro aan bons). Een snelle hap bij MacDonnalds, en dan kunnen we nog wat last minute Tax Free shoppen.
Wat parfum ingeslagen, en wat rondlopen.

18u30: tijd om naar de gate te gaan en op te stappen.
'Pling, Plong. Dienstmededeling. De vlucht van Martinair naar Cancun is vertraagd tot 22u30'.
Mmmm, misschien hadden we ons dinner wat minder snel kunnen binnenschrokken.

Spijtig genoeg gaat om 20u het merendeel van de tax free zone dicht.
Er zit dus niets anders op dan wat te lezen, en het thuisfront te verwittigen dat we 'wat' later zullen toekomen.

Om 21u30 stappen we zoetjesaan naar de gate, maar besluiten nog niet gaan aan te schuiven: de plaatsen zijn toch gereserveerd, en het vliegtuig zal heus niet zonder ons vertrekken.
Na een dik kwartiertje wachten besluiten we toch door de gate te gaan. Controle van de handbagage op vloeistoffen, metaaldetector, en klaar is kees.
Opstijgen dan maar? Nee, toch niet: alweer wachten.
Voor enkele medepassagiers wordt het wachten te veel: een koppel met kind heeft bij het passeren van de gate alle dranken moeten afgeven, en blijkbaar heeft het kind nu dorst.
Ondanks heftige onderhandelingen laten de stewards de man niet terug naar de tax free zone.
De sfeer wordt grimmiger, bedreigingen worden geüit, en de luchthavenpolitie komt eraan te pas.
Er ontstaat een schermutseling, en de man wordt gearresteerd.

Terwijl ondertussen het inschepen begonnen is, vlucht de vrouw het vliegtuig in.
Wanneer we dan eindelijk allemaal aan boord zijn, exclusief de aggressieve passagier, moet tenslotte ook de vrouw het vliegtuig verlaten.
Een gepeperde rekening zul hun deel zijn.

De Comfort Class werpt zijn vruchten af: de extra beenruimte is opvallend, een kussentje en dekentje liggen dadelijk klaar, net als een krant en fles water.
Na de gebruikelijke plichtplegingen verlaten we het Europese continent, voor 10 uurtjes tussen de wolken.
De dag was voor de meeste passagiers vermoeiend verlopen, en na de maaltijd beginnen bij velen de oogjes al dicht te vallen.
Wanneer de stewards langskomen met de mini-laptops zijn de meesten al in diepe slaap, Godelieve incluus.
Een IT-er laat zo'n kans echter niet voorbijgaan, dus leg ik beslag op zo'n kleinood.
Het houdt me lang gezelschap: een 10-tal films, wat series, enkele National Geographic-reportages en een hele hoop muziekclips. Voor elk wat wils.
Doorheen de nacht kijk ik naar 2 films, en verslind 2 boeken, uit de Babylon-serie: Hotel en Air. Niet echt ideaal om op het vliegtuig te lezen :-)
Godelieve haalt wat rust in om door het merendeel van de vlucht te slapen, waardoor het meeste van de gratis goodies aan haar voorbijgaat: drank, drank en nog ens drank.
Wetende dat drank op een heel slechte uitwerking heeft op de jet-lag erna, wijs ook ik het meeste van de hand.

Om 2u 's nachts, plaatselijke tijd, dat is 9u 's morgens in België, landen we op de luchthaven van Cancun.
De eerste indruk van de lokale bevolking valt wat tegen: de douane bestaat uit één personeelslid, dat nauwgezet ieders paspoort en identiteitskaart controleert.
Dat dit resulteert in een file hoeft weinig uitleg. Na bijna 2 uur aanschuiven mogen we de bus betreden, waar de airco ons dadelijk wat verfrissing brengt.
Midden in de nacht, en de temperatuur haalt nog vlotjes 26 graden, maar het is de luchtvochtigheid die het hem lapt: maar liefst 78%.
Onze kleren plakken onderhand aan ons lichaam.

Met de laatste reizigers komt ook de Neckermann-reisbegeleidster aan boord, met minder aangenaam nieuws: vanwege het late uur kan ze niet meegaan naar de hotels om de check-in te verzorgen, dus zijn we op onszelf aangewezen.
50 Minuutjes later arriveren we in het hotel, waar een enthousiaste bediende ons verwelkomt.
De beloofde kruiers schitteren door afwezigheid, dus rollen we zelf onze koffers naar de balie.
Blijkbaar hebben we te maken met de nachtportier, vermits het hotel te horen had gekregen dat de vlucht pas enkele uren later zou landen, en al het bevoegde personeel naar huis had gestuurd.
Hoezeer deze man ook zijn best doet, de Engelse taal is hem amper bekend, en hij is niet berekend op de problemen waarmee hij geconfronteerd wordt: ontbrekende kamersleutels, geen kruiers, lastige toeristen-vragen, ...
Na enkele telefoontjes krijgen we de belofte dat we binnen de 5 minuten zullen worden opgepikt.
Edoch, drie kwartier later staan we nog steeds waar we oorspronkelijk stonden, terwijl de klok reeds kwart na vijf aangeeft.
Met een plattegrond in de hand, en in een pikdonker hotel gaan we op zoek naar onze kamers, in het zog van een schrandere Westvlaming met zaklantaarn.

Na een wandeltocht van anderhalve kilometer, valiezen in de hand, mogen we nog 2 trappen op naar onze kamer.
Die blijkt weldegelijk aan de verwachtingen te voldoen: king-size bed, bubbelbad, hangmat op het terras, ..., het is er allemaal.
Ondertussen is het al ver na zessen, en we besluiten dan maar onze koffers uit te pakken voor we nog enkele uurtjes onder de lakens duiken.
Rond half acht sluiten we onze oogjes voor anderhalf uurtje.

Zondag 6 mei

Rond 9u gaat onze wekker af. Spreekwoordelijk dan, want het is de wekdienst van het hotel die ons wakker belt.
Snel frissen we ons even op, en gaan op zoek naar het ontbijtbuffet.
Letterlijk op zoek dan, want ons hotel alleen al beschikt over 12 restaurants, waarvan er 3 dienst doen als ontbijtbuffet.
Na een versterkende maaltijd is het tijd om de vergadering van de reisbegeleiding bij te gaan wonen. We leggen dadelijk enkele excursies vast: Chitzen-Itza, Tulum en Maya Adventure.

We zoeken de warmte van de zon op en vleien ons neer aan het strand. Reeds tijdens de vorige reis zette de microbe van het duiken zich vast. na amper enkele uren op het strand kwam de vraag of we zin hadden in een initiatie-duik in het zwembad. Die viel, net als de vorige keer, enorm mee, wat ervoor zorgde dat ik me voor het hele programma inschreef. De eerste les zou de volgende dag, maandag, al doorgaan.

Na nog enkele uurtjes te hebben uitgerust tussen de wuivende plamen werd het tijd om ons om te kleden, zodat we het Mexicaanse restaurant konden opzoeken. Na een lekkere maaltijd gingen we nog iets drinken, maar al snel sloeg de vermoeidheid toe en zochten we onze kamer op.

Maandag 7 mei

De eerste volledige dag in Mexico en meteen ook de eerste dag van de duiklessen. Om op tijd te kunnen starten stonden we wat vroeger op, zodat we nog samen van het ontbijt konden genieten.

Terwijl ik op weg ging naar de eerste les ging Godelieve op ontdekkingstocht doorheen het complex. Na de eerste les in het zwembad (van 9u tot 11u) volgde er nog een debriefing. Daar kwam ik te weten dat ze me iets vergeten te vertellen waren: bij de lessen hoorde ook een theoretisch examen, wat de nodige studie tot gevolg had.

Na een korte middagpauze was het tijd voor de tweede duikles (van 13u tot 15u), opnieuw in het zwembad. Ik werd weggestuurd met het verzoek de dag nadien mijn 'huiswerk' in te leveren: oefeningen over de theorie die ik die avond moest doornemen. Niet echt wat je plannen zijn op je huwelijksreis.

Na wat opfrissing bezochten we het Japanse restaurant, waar de chef ons liet zien hoe we moesten koken op onze Teppan Yaki.

Dinsdag 8 mei
-> zwemlessen
-> Frans resto

Woensdag 9 mei
Chichen-Itza?

Donderdag 10 mei
-> duiken + examen Padi
-> steak-resto

Vrijdag 11 mei
Tulum?
-> Cajun resto

Zaterdag 12 mei
zo ziek als een hond

Zondag 13 mei
Maya Adventure?

maandag 14 mei
uitrusten strand
stadje

Dinsdag 15 mei
uitrusten strand
Gourmet resto

Woensdag 16 mei
Paella strand
regen!

Donderdag 17 mei
-> vertrek Mexico (11u15)
-> overgewicht koffer
-> folie koffer

Vrijdag 18 mei
-> aankomst België

14:35 Gepost in Huwelijk, Varia | Permalink | Commentaren (0)

04/05/2007

Bijna vertrokken

Nog enkele uurtjes en we verlaten voor een kleine 2 weken België, en gaan op zoek naar minstens even goed weer, iets meer rust en vooral: elkaars gezelschap.

De laatste weken waren nogal (understatement van jewelste) hectisch, en we hebben behoefte aan wat quality time samen.

Om half elf morgenvroeg staat de taxi klaar. Vanuit Zaventem naar Amsterdam, en dan richting Cancun.

Binnen exact 14 dagen (vrijdag) staan we hier dan terug, klaar om er weer volle bak in te vliegen!

23:54 Gepost in Huwelijk, Varia | Permalink | Commentaren (0)

27/04/2007

Onmisbare zaken op reis

Volgende week zaterdag (5 mei) vertrekken we op onze Honeymoon naar Mexico, land van tortillas, sombreras en tequila.

Veel tijd om onze zakken te pakken zal er niet bij zijn: zowel Godelieve als ik moeten tot vrijdagavond werken.

'Normale' mensen houden dan een lijstje bij van zaken die zeker meemoeten in de koffer/handbagage.
Om ons een beetje te integreren in de 'moderne' tijd: een kofferlijstje per blog.

Wat mag zeker niet ontbreken?
Gelieve aan te vullen waar nodig!

Koffer

 • Ondergoed (M & G)
 • Sokken (M & G, zowel sport als gekleed)
 • Nachtkledij (M & G)
 • Zakdoeken (M & G)
 • Shorts (M)
 • T-Shirts (M)
 • Geklede broeken (M)
 • Gespen (M)
 • Hemden (M)
 • Jeans (M & G)
 • Jurken (G)
 • Rokken (G)
 • Bloese (G)
 • Sportschoenen (M & G)
 • Geklede schoenen (M & G)
 • Teenslippers (M & G)
 • Zwemkledij (M & G)
 • Zonnebril (M & G)
 • Strandhanddoeken (minstens 2)
 • Zonnemelk (2x factor 10 & 2x factor 30) en after-sun (2x)
 • Medicijnen (Immodium, Dafalgan)
 • Tandpasta's en tandenborstels
 • Flosdraad en/of tandenstokers
 • Scheergerij (schuim, mes en vervangmesjes)
 • Shampoo
 • Haargel
 • Kam/borstel
 • Parfum (M & G)
 • Deodorant
 • Wattestaafjes & watten
 • Pleisters
 • Schaartje en nagelknipper
 • Lampje op batterijen
 • Reiswekker
 • Adressen van familie en vrienden
 • Kopij van alle documenten
 • Verloopstekker(s) 220V -> 110V
 • Oplader GSM(s)
 • Oplader digitaal fototoestel
 • Extra geheugenkaartjes
 • Schrijfgerei

Handbagage

 • Boeken
 • Tijdschriften
 • Sudoku's
 • Digitaal fototoestel
 • Kauwgum
 • Snoep
 • Plastieken zakje
 • Schrijfgerei

Heupriem

 • Tickets
 • Visa
 • Identitiesbewijzen
 • SIS-kaart
 • Kaart reisverzekering/mutualiteit
 • Rijbewijs
 • Cash (Euro & Dollar)
 • Bankkaart(-en) 

14:50 Gepost in Huwelijk, Varia | Permalink | Commentaren (0)

26/04/2007

Foto's Huwelijk

Dienstmededeling

Op deze server is er niet voldoende ruimte om de karrevracht foto's te plaatsen van ons trouwfeest (eigenlijk 2 trouwfeesten: woensdag en vrijdag).

Daarom hebben we besloten een aparte fotoblog aan te leggen, om daar alle foto's van de trouw te kunnen verzamelen.

Wil je graag een kijkje nemen?
Surf dan snel naar http://huwelijk.myphotoalbum.com/

Let wel: dit zijn helemaal nog niet alle foto's!
Voorlopig is het 1 reeks van de fotograaf (woensdag), foto's van Noël en foto's van Matti en Evy.
Alle overige foto's (fotograaf, wegwerpcamera's, ...) worden er later tussengeplaatst.

Kom dus zeker regelmatig eens terug om een kijkje te nemen!

09:37 Gepost in Huwelijk | Permalink | Commentaren (0)

23/04/2007

ING Antwerp 10 Miles

Soms heeft een mens toch domme ideeën ..., ik voornamelijk.

Vorig jaar namen Godelieve en ik al deel aan de 10 mijl van Antwerpen, als voorbereiding op de 20km van Brussel.
Voor Godelieve zat er dit jaar geen deelname (aan de 10 Miles) in, omdat ze nog wat te moe was na het trouwfeest, en te weinig voorbereiding.

Ik had echter enkele maanden geleden - met mijn grote mond - al aangekondigd dat ik de 10 mijl zou afleggen, volledig in trouwkostuum.

Ik wist wel dat vrijdagnacht ons trouwfeest ging doorgaan, maar rekende erop dat ik voldoende rust zou kunnen opbouwen.

Niets was minder waar: de nacht van vrijdag op zaterdag was al kort, en deze van zaterdag op zondag nog korter.
Hoe ouder ik word, hoe minder gemakkelijk ik kan uitslapen.

Niet alleen de vermoeidheid speelde een rol: ook het weer wilde niet echt mee.
De afgelopen dagen hoopten we (en kregen we) zonnig en mooi weer, maar op zondag moest het voor mij nu ook weer niet zó zonnig en warm geweest zijn.

Hoe dan ook, zondagnamiddag rond 14u30 stond er een gek voor de inschrijvingsbalie, in zwart kostuum, wit hemd en vlinderdas.
Godelieve spelde nog snel enkele 'Just Married' herkenningsslingers op, alvorens we Kevin & Nick opzochten, die ook mieliepen.

Aangezien we wat laat aan de start kwamen, mochten we grotendeels achteraan plaatsnemen. Een nadeel bij de start, omdat we meer dan 8 minuten stil stonden, maar een mentaal voordeel, omdat je veel deelnemers kan inhalen.

De eerste kilometers kon ik het tempo van Nick evenaren, maar ergens tussen kilometer 3 en 5 moest ik de rol lossen.
Van dan af aan was ik op mezelf aangewezen, en op de aanmoedigingen van het publiek.

Rond kilometer 8 kwam ik de eerste keer de man met de hamer tegen.
Immers waren er, in tegenstelling tot vorig jaar, maar 2 drankpostjes.
Met zo'n pak aan verlies je toch al snel wat vocht, en ik vermoed dat dat me de das omgedaan heeft.

Noodgedwongen moest ik mijn tempo laten zakken.
Vanaf kilometer 10 begon alles zowat een roes te worden: de warmte, het tekort aan drank en de vermoeidheid begonnen hun tol te eisen.

Bij kilometer 12 doken we terug de konijnenpijp in. Nog even op de tanden bijten dus.
Bij het uitkomen van de pijp beland je terug in volle zon, maar van dan af aan stuwen de talrijke supporters je vooruit.

Na 1u en 35 minuten bereikte ik de eindmeet, na ongeveer 1u27 gelopen te hebben. De tijdsopname met de ChampionChip zal uitsluitsel brengen.

Wat blijkt vandaag? Dat ik met mijn prestatie de voorpagina gehaald heb van Het Nieuwsblad:

medium_Nieuwsblad_2007-04-23_-_Antwerp_10_Miles.jpg

 

Ach ja, alweer een krankzinnige opdracht tot een goed einde gebracht!

14:20 Gepost in Huwelijk, Varia | Permalink | Commentaren (0)