Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

27/02/2009

Merkonderzoek

Vaak heb ik mijn vragen rond enquêtes en marktonderzoek. Hoe vaak zijn meningen geen gekleurd en heterogeen mengsel van stemming van de dag, vorige ervaringen, reclame en 'onbekend is onbemind'?

Toch nog ik zelf deel aan het groot merkenonderzoek: http://www.merkencompetitie.be/.

Wil je weten of je met mij zowat overeenkomt qua merken? Vergelijk je score dan met de mijne: 4CB029E4-A37A-CD2C-822E-B6A0405276B8

09:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

15/02/2009

Groot klein nieuws

Binnen 6 maanden wordt ons gezinnetje uitgebreid met een klein boeleke.

Een verslag 'LIVE' vanuit de buik kan je lezen de site van Boeleke: www.boeleke.be

 

20:19 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (1)

11/02/2009

Fortis: ja of nee

De media staat op zijn achterste poten, de berichtgeving gaat in overdrive.

Wat gaat de Fortis-aandeelhouder vandaag doen? Stemmen ze voor of tegen de fusie met BNP Paribas?

Na maanden van onzekerheid, politieke druk, juridische spelletjes, onderoekscommissies, stemmingmakerij en populistische uitspraken zouden we te weten moeten komen wat er gaat gebeuren met één van de (voormalige) kroonjuwelen van de Belgische bankwereld.

Wat ik ervan denk? Dat doet er niet toe.

Overigens: geen van beide scenario's is aantrekkelijk. Ja betekent een overgave aan Frankrijk, tegen dumpingprijs (hebben die Fransen eindelijk weerwraak voor de Guldensporenslag), Nee zorgt voor een verderzetting van de onrust.

Is er een andere mogelijkheid? Misschien.
Stem Ja, verkoop de handel, lik je wonden en vergeet je verlies. Breng de 'kleine' aandeelhouders samen (bestaat dat wel, een kleine aandeelhouder?) en richt met de restwaarde van hun aandelen een nieuwe bank op.
Geen rommelleningen, geen afgeleide producten, puur deposito. Web based.
Zo los je de onrust op, maar krijg je toch je zin.

14:44 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

04/02/2009

Eerste ritje(s)

Wat ben je met een fiets als je er niet mee gaat rijden?

Woensdagavond was de fiets klaar en reed ik er al enkele meters mee op straat. Niet te ver, omdat ik geen verlichting ophad. Dat smaakte naar meer.

Donderdagavond had ik enkele minuutjes tijd, dus kroop ik op de fiets voor een heel bescheiden ritje: 6km. Meer dan genoeg om de fiets wat te leren kennen en om te beseffen dat handschoenen bij 2°C geen overbodige luxe zijn.

Zaterdag zijn Gunter en ik samen gaan fietsen, bij wijze van training. Ik fietste eerst naar Gunter en vandaar zetten we koers richting Wolvertem, Imde, Rossem, Merchtem, Peizegem en terug. De oude koerswijsheden kennen we nog niet al te goed en dat hebben we gevoeld.

Les 1: als je vertrekt om te gaan fietsen en er staat wat wind, vertrek dan eerst wind op. Dat bespaart je extra krachten om terug thuis te geraken.

Uiteindelijk legde ik 46km af, aan een gemiddelde snelheid van bijna 27km/u. Niet slecht. Wordt (hopelijk) snel vervolgd!

12:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

29/01/2009

Hij is er!

Niet dat we er zo lang op moeten wachten hebben, maar mijn white mean racing machine is gearriveerd.

Bij thuiskomst toch nog snel even een honderdtal meters afgelegd, om eens te voelen hoe hij zit, ook al was het al donker. en dat smaakte naar meer!

08:09 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

27/01/2009

Te lage uitkeringen

Een bericht op de wbesite van de Standaard vandaag: Uitkeringen zijn te laag.

Volgens het artikel erkent de overheid dat een hele hoop maatregelen die dienen om armoede te vermijden onvoldoende resultaat opleveren. met andere woorden: de sommen zijn te laag, niet aangepast aan de noden van vandaag.

Ik geef toe dat mijn eerste reactie van populistische aard was: gaan ze nu nóg meer geld uitkeren? Maar als je de bedragen leest moet je toegeven dat het heel moeilijk leven is van zo'n sommen.

Voor mijn part mag het bedrag van het leefloonen/of de werkloosheidsuitkering gelijk getrokken wordne met het Belgische minimumloon, dat op zijn beurt moet aangepast worden aan de hedendaagse tarieven van huisvesting, verwarming, elektriciteit, kleding, e.d.

Daar staat wel tegenover dat:

  • Deze uitkeringen sterk beperkt worden in de tijd. Wordt je ontslagen, dan heb je maximaal 3 maanden recht op een voltijdse uitkering. per maand neemt de uitkering met 20% af.
  • Vind je ondanks degelijke inspanningen geen werk, dan krijg je een opleiding van de overheid, voor één van de knelpuntberoepen.
    Na deze opleiding krijg je de keuze: aan de slag in een knelpuntberoep of zelf verder zoeken. Indien je zelf verder zoekt, blijft de daling van de uitkering gewoon dalen, tot ze na 9 maanden op 0 komt te staan.
  • Mensen die om een geldige reden geen werk kunnen vinden (bijv. ziekte) blijven recht hebben op het minimumloon, mits ze elke 6 maanden gecontroleerd worden.
  • Immigranten (Nederlanders, Fransen, Italianen, ...) die na deze 9 maanden nog geen werk hebben, worden verzocht het land te verlaten.

Zó moeilijk lijkt het niet, er is alleen wat politieke wil voor nodig, en een ontzuiling van de sociale zekerheid.

12:09 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

26/01/2009

Training en kalender

De dagen worden terug wat langer en de zin in sport neemt toe. Tijd dus om wat doelen te definiëren.

Wat zou ik dit jaar graag verwezenlijken?

22 maart: Nekkerloop Meise
Vorig jaar ook aan deelgenomen. Geen super wedstrijd, maar wel in de buurt. Keuze uit 5 of 10km, ideale training. Al ken ik mezelf en ga ik toch weer tot het uiterste...

29 maart: Pegasusloop Londerzeel
Dit zou mijn 4e opeenvolgende deelname kunnen worden. Vorig jaar beste tijd tot nog toe, samen met Kevin gelopen. 10km in 2 plaatselijke rondjes.

13 april: TNF Challenge Brecht
Onder voorbehoud: staat nog nergens vermeld, maar gaat steeds door op paasmaandag. Derde deelname op rij. Vorig jaar verzopen in de monder en de plassen, waar we kniehoog in wegzakten. Geen loopwedstrijd, maar een groepsinspanning.

26 april: ING Antwerp Marathon
Vorig jaar me voorgenomen niet meer deel te nemen. Slechtste marathon die ik ooit gelopen heb, dat schreeuwt om een rechtzetting. Dat het parcours hertekend is, kan ook motiveren.

10 mei: 1/8 Triathlon Geel
Niet zeker van deelname, als ik voldoende getraind heb. Nog nooit deelgenomen, toevallig op gestuit.

31 mei: 20km van Brussel
Voor mij (buiten de Dodentocht) dé wedstrijd van het jaar. Sfeer, ambiance, (te) veel volk,... Nieuwe formule om in te schrijven ook, waarbij deelnemers van 2008 voorrang krijgen. Al moest ik hem lopen met een gebroken voet (wat ik overigens al gedaan heb)!

13 juni: Watermolentriathlon Hamme
Afhankelijk van de ploeg die ik kan verzamelen: een duathlon of een triathlon. Vorig jaar schitterend resultaat (4e plaats), en hopelijk met hetzelfde team (Wouter en Kevin).

20 september: 1/8 Triathlon Mechelen
Niet zeker van deelname, nog nooit deelgenomen. wel dichtbij, wat een pluspunt is.

Staan spijtig genoeg niet op de agenda: Guldensporenmarathon Brugge (afgelast), Triathlon Kapelle-op-den-Bos (al bezet), Dodentocht (wel als begeleider).

Kunnen er nog bijkomen: plaatselijke wedstrijden, een wedstrijd van de ING Running Tour, een marathon en/of triathlon

14:25 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

25/01/2009

Geen spellingscontrole

Laatst kocht ik een Iomega ScreenPlay Pro. Een draagbare harde schijf, die - dixit de website van de fabrikant - in staat is om films in alle mogelijke formaten af te spelen.

Plug and Play denkt een mens dan, maar helaas! Verder dan een knipperend blauw lampje en de melding 'Initiating' geraakte ik niet. Een zoektocht op internet leverde niets op, zodat de schijf enige tijd alleen maar diende als opslagmedium.

Daar kwam echter verandering in bij een nieuwe zoektocht: Iomega had nieuwe firmware voor de ScreenPlay uitgbracht. Zou makkelijk moeten zijn, maar is het niet: eerst moet je de hele schijf leegmaken en daarna een programmaatje uitvoeren.

Moest dat programma dan nog in de standaard Engelse taal geschreven zijn, dan zouden de stapjes eenvoudig te volgen zijn.

iomega_installer.jpg
"has already install"? "multi-media", geen leestekens?
Sinds wanneer moeten multinationals geen spellingscontrole meer uitvoeren alvorens ze iets uitbrengen?

18:23 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

24/01/2009

Het hart of het verstand

Enkele dagen geleden kondigde ik al aan dat ik verliefd was. Op een koersfiets.

Vandaag moest de knoop doorgehakt worden, wilde ik van de soldenkortingen genieten. Samen met Gunter (die ook een fiets zocht), David en Mike (raadgevers) trokken we naar Van Eyck in Aalst. Keuze te over.

Na meerdere rondjes doorheen het assortiment, bleven er nog enkele mogelijkheden over, waarna het aankwam op een verscheurende keuze: primeert het hart of het verstand?

Het hart vertelde me de Colnago te nemen, van bij Emrin in Nieuwenrode. Nieuwe collectie, mooi klassiek design, en degelijke uitrusting. Mijn verstand vertelde me om voor deze fiets te gaan:

bianchi-b4p-c-tech-carbon-ultegra-2008-road-bike.jpg

Een Bianchi B4P C-Tech Carbon Ultegra. Collectie 2008, sterk afgeprijsd. Qua prijs kwamen de 2 perfect overeen, maar de Bianchi was beter uitgerust: een volledig frame in carbon, Shimano Ultegra groep en Mavic Aksium wielen.

Uiteindelijk zegevierde het verstand, en gingen zowel Gunter als ik naar huis met de Bianchi. Deze wordt momenteel nog door Mike afgemonteerd en afgesteld, maar vanaf volgend weekend zijn er 2 wielerterroristen bij in Vlaanderen!

16:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

21/01/2009

Zwemmer Zwem

Gisteren kreeg ik een vraag voor de voeten geworpen: "Waarom doe jij aan triathlon?" De reden achter de vraag was simpel: ik had net toegegeven dat ik mijn fiets uitsluitend van stal haal voor wedstrijden (laatste training ergens in 2001-2002) en moest daarna ook nog erkennen dat het, vakantie uitgezonderd, 2 jaar geleden was dat ik een zwembad van dichtbij had gezien.

Wel, het is simpel. Ik zwem niet graag, ik fiets niet graag en (als ik heel eerlijk ben) ik loop niet graag. Wat ik wel graag doe? Voetballen, maar daar ontbeer ik elk spatje talent. Ineens, ergens rond het begin van de tweede graad van de middelbare school, won ik een wedstrijd cross. Out of the blue. Gaandeweg, zonder er nadrukkelijk voor te trainen, werd ik beter in lopen, vooral de lange afstand.

Het begon met de wens om de 20km van Brussel te lopen, ging over naar de marathon en daarna kwam de Dodentocht. Toen we dat achter de rug hadden, kwam de volgende uitdaging: kan iemand zonder training in zwemmen of fietsen toch deelnemen (en eindigen) in een triathlon?
Wel, dat kan!

Elke keer kom ik als een van de laatsten uit het water, weet wat goed te maken op de laatsten met het fietsen, en eindig tenslotte in de middenmoot, na een goede loopprestatie. Zou ik beter kunnen doen met wat training op de eerste 2 onderdelen? Ongetwijfeld! Heb ik het ervoor over? Absoluut niet.

Voor mij is het sop de kool niet waard. Zelfs met extra te trainen op zwemmen en fietsen, kan ik nooit op tegen de triathleten die niets anders doen dan trainen. En 2u gaan fietsen per week, gevolgd door 2u zwemmen, is een te grote opoffering voor 5 plaatsen hoger in de middenmoot.

Maar gisteren dook ik dus met Jim en Gun in het water, om wat banatjes te trekken. En dat viel mee: zonder noemenswaardige problemen zwommen we een baantje of 50. Wie weet dus, dat na de oprichting van WTC Relegators, er toch nog wat plaatsen hoger in het verschiet liggen?

19:19 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)