Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

16/01/2009

Ik ben verliefd

Tot over mijn oren! (Maar niet op Sophia Loren) :-)

Nu de oprichting van WTC Relegators zo goed als een feit is, beginnen we uit te zien naar een vervoermiddel om zelf de wegterrorist uit te gaan hangen. Samen met Gunter ging ik gisteren naar de lokale fietsenboer, om er eens ons licht op te steken.

Ik vond, na een halfuurtje les in de soorten fietsen, kaders, groepen en wielen, 2 fietsen die ik heel mooi vond: De Colnago Arte WRL9 en de Pinarello 6061.

ColnagoArteWRL9Bike09.jpg

De Colnago is een degelijk beestje. Heel mooi parelmoer wit kader uit aluminium, met voor -en achtervork uit carbon. een Prologo zadel, Mavic wielen en een Shimano 105 groep.

P9BFP2Veloce-400Red44.jpg

De Pinarello lijkt iets moderner van kader, met zijn krommingen in voor -en achtervork en de iets dikkere buizen. Zelfde opbouw, maar iets mindere wielen en dezelfde groep.

Moest ik onmiddelijk een keuze moeten maken, bestelde ik de Colnago. Volgend week zaterdag trekken we echter naar een fietsenhandel wat verder weg, om te zien of we geen fietsje in elkaar kunnen laten steken. Hoe dan ook: binnen enkele weken is WTC Relegators op de weg te bewonderen!

10:47 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (1)

15/01/2009

Uniek kenmerk

Sinds afgelopen weekend ben ik volledig uniek. Als ik ooit kom te sterven, ben ik voortaan makkelijk te identificeren.

Bij het snijden van wat fruit afgelopen weekend ben ik er immers in geslaagd het topje van mijn linker wijsvinger te snijden. Stel je er niet te veel van voor, want je ziet het amper, maar het is onmiskenbaar.

had ik nu maar mijn linker wijvinger laten verzekeren, zoals de kont van Jennifer Lopez, het gezicht van Catherine Zeta-Jones, de benen van Wayne Rooney of de stem van, jawel, Helmut Lotti, dan was mijn broodje nu gebakken!

09:38 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

14/01/2009

Klanttevredenheid

In april vorig jaar startten Wouter en ik Personal IT op. De focus was dienstbaarheid: klanttevredenheid, service, eerlijkheid, ... Kortom alles waar we iedereen over hoorden klagen.

Op die 8, 9 maanden die er sindsdien verstreken zijn probeerden we zoveel mogelijk naar deze principes te leven. Nieuwe PC's werden steeds volledig geïnstalleerd en ter plaatse geconfigureerd. Herstellingen (virussen, e.d.) worden steeds billijk aangerekend. Tijd die we spenderen om zelf zaken bij te leren wordt niet doorgerekend, net zomin als voor problemen die we niet opgelost krijgen. No cure = no pay.

Makkelijk toch? Uiteindelijk zou dat moeten resulteren in de beste reclame: mond-op-mond.

Het kan ook anders. April 2007 kocht ik een nieuwe PC. Een door de winkel speciaal geconfigureerd, niet bepaald een goedkoop toetsel, maar noodzakelijk voor mijn werkzaamheden. Worked like a charm, tot de kerstdagen. BSOD's (blue screens) om de haverklap. Te druk om zelf te gaan knutselen (klant komt eerst, weet je wel?), maar daarvoor hebben we toch gararantie?

Omdat we zelf op citytrip vertrokken bracht Wouter de desktop op vrijdag 2 januari binnen bij Tones in Mechelen (www.tones.be), met een duidelijk beschrijving van het probleem, enkele mogelijke oorzaken en de uitdrukkelijke vraag me te contacteren bij vragen.

Dinsdag een eerste telefoontje richting Tones. "Nee mijnheer, nog geen idee naar de reden, maar we beginnen er zo snel mogelijk aan." Niet zo aangenaam, maar te begrijpen. De brug gemaakt, lang weekend, maandag dicht, andere klanten, ... Oorzaken genoeg.

Donderdag telefoon nummer twee. "Goh mijnheer, het is hier zo druk. Het is te gek dat u belt, wij zullen u wel bellen." Of ze een idee hadden naar de einddatum? "We doen er alles aan om dit nog deze week af te ronden".

OK, we leven op hoop. Ondertussen stapelt er zich wat werk op. Ik had immers niet verwacht een week bijna geëxcommuniceerd te zijn.

Telefoontje nummer drie kwam er op zaterdag. Kort en bondig: "Onze technische mensen werken niet op zaterdag. Als uw PC was hersteld, dan hadden we u wel verwittigd."

Vandaag tenslotte telefoontje nummer vier. "Ja, uw PC is bijna aan de beurt. Nog 2 PC's voor we eraan beginnen." Of men al een nieuwe grafische kaart besteld heeft? "We zullen eerst uw computer grondig analyseren, maar met wat geluk is uw PC morgen klaar".

Wauw! 13 dagen om een grafische kaart in garantie te vervangen. Ik heb nog maar eens een reden om een tandje bij te steken bij Personal IT. Moesten wij zo'n service leveren, konden we opdoeken. Waarom moet een herstelling zo lang duren? Vraag dan om de computer pas binnen te brengen wanneer hij hersteld gaat worden.

Bij Tones is klant koning, zolang hij maar niet terugkomt voor een herstelling...

21:27 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

12/01/2009

Aan alle mooie liedjes komt een eind...

... zelfs aan liedjes die vol muziek zitten.

Jarenlang was dancing 't Witte Paard in Kapelle-op-den-Bos dé place to be voor alle jongere en niet-zo-jonge feestvierders. Reeds van in de vijftiger jaren was de dancing een begrip in de ruime regio. Talrijke nationale en internationale artiesten kwamen er optreden.

Ook voor mij was 't Witte Paard, of - naar de volksmond - Et Wut Pjijt', vol herineringen. Op het eind van het schooljaar kwamen we er in de namiddag samen, om daarna 's avonds door te zakken op de Schuimfuif van Londerzeel.
Het galabal van mijn oude school ging er elk jaar door. Enkele jaren later gingen er zelfs Laatste 100 dagen fuiven door. Ik stond er talrijke keren zelf achter de draaitafels, en zelfs een enkele keer achter de toog.

Plots veranderde het uitgangsmilieu. Verschillende problemen staken de kop op: migranten, drugdealers, vechtpartijen, ... Eind jaren 90 veranderde de roemruchte discotheek op enkele jaren tijd enkele malen van naam en/of eigenaar: Van 't Witte paard naar Club Prisma's, om ten slotte te eindigen op The Space. Gesteund door TopRadio kende de discotheek zijn laatste hoogdagen, en maakte de opgang van van Vlaamse dance & trance mee: Sylver, Milk Inc., Pat Krimson, Da Boy Tommy, .... Ze gaven allemaal present.

Spijtig genoeg trok een grote mensenmassa ook een hoop fout volk aan en de situatie escaleerde. Weekend na weekend lkwam de zaak negatief in het nieuws. Eind 2002 moest de zaak noodgedwongen sluiten. De Kapelse jeugd zocht zijn uitgangsheil elders en een overnemer werd niet gevonden: de verschillende vergunningen waren verlopen, en deze opnieuw bekomen zou quasi onmogelijk heten.

Sinds toen bleef het opvallend stil. Tot we afgelopen vrijdag terugkwamen van een wedstrijd zaalvoetbal, de brug over het kanaal overstaken en met een grote leegte werden geconfronteerd: waar zich vroeger de dancing bevond was er één grote leegte.
De gemeente heeft het pand gesloopt, om ruimte te creëren voor appartementen en parkings.

Waarom dit nu zo speciaal is? Het is hoe dan ook spijtig dat er alweer een dansgelegenheid voor de jeugd verloren gaat. Maar dat is niet de echte reden. The Space / 't Witte Paard was immers de plaats waar Godelieve en ik elkaar hebben ontmoet. Zo gaat een stuk van de vroegste geschiedenis van onze relatie verloren. We zullen 't Witte Paard echter niet vergeten!

18:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

06/01/2009

Verkeerslichten

Zoals de meeste ochtenden stond ik ook vanmorgen aan te schuiven op de A12 richting Brussel, meer bepaald Van Praet. Elke ochtend opnieuw is het een lange strook voertuigen, van Mini tot vrachtwagen.

Wat vandaag zo opviel,w as dat men de eerste verkeerslichten blijkbaar anders ingesteld had.  In plaats van lange perioden groen en rood, heeft men er nu voor geopteerd om korte stop -en rijmomenten in te lassen, om het verkeer vlotter te doen stromen.

Ik kan me inbeelden dat dit in sommige gevallen (ideale rijomstandigheden) zeker voordelen biedt. Spijtig genoeg is het nu winter. Het heeft gesneeuwd, geijzeld, de mensen rijden met de voet op de rem, ...

Kortom, een file, drie maal zo lang als anders, terwijl op sommige momenten de auto's nog moesten vertrekken toen het al terug rood stond.

Geachte beleidsmakers, dat jullie het leven van filerijders proberen te verzachten, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. en ja, daar moeten experimenten rond worden gedaan. Maar alsjeblief niet wanneer het gesneeuwd heeft!

09:49 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

18/12/2008

Scheiding der machten (again)

Lap! Slechts enkele dagen na mijn vorige bericht is het hek nu helemaal van de dam. Blijkbaar was het wraken van een zittende rechter die inging tegen de wens van de regering slechts een voortvloeisel uit eerdere manoevres.

Nu blijkt dat onze eerste minister, of in ieder geval iemand uit zijn entourage, druk heeft gezet op leden van het hof.

"Een zinkende boot kan mensen meesleuren". Als je wielrenners kan veroordelen voor een gesneden brood en 2 wespen, dan denk ik dat het hoog tijd is dat we Yves Leterme voor het gerecht dagen. Als deze tenminste al niet omgekocht zijn, door hemzelf of zijn entourage.

10:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

15/12/2008

Scheiding der machten

Reeds in 1748 werd door Montesquieu de basis gelegd voor een van de belangrijkste beginselen van onze huidige staatstructuur: de scheiding der machten. Vereenvoudigd komt het erop neer dat een staat bestaat uit 3 machten: de wetgevende, de uitvoerende en de rechtsprekende macht. Willen we van een democratie spreken, dan moet er sprake zijn van een absolute scheiding tussen deze machten.

De hele Fortis-zaak brengt dis basisprincipe aan het wankelen. De Belgische regering wilt absoluut dat het nieuw verworven eigendom zo snel mogelijk overgaat in Franse handen. Het waarom (hebben ze misschien zelf geen geld meer?) doet er niet toe.

In een democratisch bestek kan de wetgevende macht niet ingaan tegen de rechtsprekende macht. Waar is dat principe gebleven, wanneer de Belgsiche staat beslist (of er allezins over nadenkt) de rechter die de moed had tegen hun overhaaste beslissing in te gaan, te wraken?

Beseffen we wel wat dat betekent? Als u of ik de volgende keer gebruik willen maken van onze wettelijke rechten, en de staat aanklagen wegens een overtreding, dan zijn we reeds of voorhand verloren. Terug naar het Romeinse Rijk, waar de Keizer alleen besliste over leven of dood, en de senaat als schaamlapje diende.

Juist waar is de gerechtigheid verloren gegaan?

13:38 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

09/12/2008

Loopplezier: stand van zaken

Een kleine maand geleden kondigde ik aan dat ik opnieuw startte met lopen. Dit kostte me veel moeite, waadrood ik nogal vaak op verbaasde reacties werd getracteerd. Een reputatie van 'sportieveling' of zelfs 'loopgek' geraak je zo snel niet kwijt.

Nu zijn we een viertal weken verder en ik moet toegeven dat de zin begint terug te komen. Nog niet zoals enkele jaren terug, wanneer ik elke morgen vroeger uit bed kwam om mijn kilometertjes af te malen alvorens naar het werk te gaan, maar er is verbetering merkbaar.

Waar ik kan, ga ik trainen met Delta. Zaalvoetbal is er nog steeds met ZVK Relegators en CTG. En dan is er lopen. Minstens tweemaal per week, maar liefst meer. Kleine toertjes voorlopig nog. Eerst de basisconditie opbouwen en mijn lichaam toestaan om weer zijn eigen looptempo te bepalen. Daarna kunnen we zowel de afstand gaan vergroten (aan lagere snelheid) of de snelheid omhoogtrekken.

Wat nog beter is: de loopmicrobe begint te kriebelen. Gisterenmiddag sprak ik met een (ex-)collega over loopwedstrijden waaraan we in 2009 zouden kunnen deelnemen. De marathon van Antwerpen, de 20km van Brussel, de Dodentocht, de Pegasusloop, de Guldensporenmarathon, tot de triathlon van Viersel. Sinds jongs af aan ben ik competitief ingesteld en het besef dat er opnieuw wedstrijden aankomen is voldoende om een vonkje te doen ontsteken.

Het beste bewijs kwam gisterenavond: Godelieve is opnieuw gestart met Start to Run. Om haar te ondersteunen loop ik met haar mee. Toen we terug thuiskwamen had ik de drang om de training verder te zetten, en dat deed ik ook. Even vergat ik mijn werk en gaf ik prioriteit aan mijn conditie. We zijn op de goede weg...

09:04 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

08/12/2008

Kerstboom

De Sint is terug op weg naar Spanje, land van de mandarijntjes, dus werd het tijd om een kerstboom te plaatsen.

De voorbije twee jaar haalden we onze kerstboom steeds in de supermarkt: onze oude, vertrouwde kweker was met pensioen gegaan en zijn concurrent verderop in de straat was geen optie.

Dit jaar informeerde ik me wat bij vrienden, en luisterde uiteindelijk naar Gunter.

Zaterdagnamiddag koerste ik richting Meise, om daar mijn zoektocht naar een geschikte slinger -en ballenhouder te starten. Een geschikt exemplaar was echter snel gevonden (al schrikte de prijs wel wat af). Eenmaal thuis werd de boom even buiten gesteld, om richting ziekehuis te trekken.

Toen we terugkwamen had het fiks geregend. Ik had geen zin om een kletsnatte kerstboom de trap op te zeulen, dus plaatste ik hem in de veranda, zodat hij wat kon opdrogen.

Op zondag gaven we de boom zijn definitieve (nou ja, toch voor de komende maand) plaats, waarna het optuigen kon beginnen. Lichtjes, slingers, ballen, ... De werkzaamheden werden afgesloten met het plaatsen van de eerste cadeautjes.

11:16 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

Clouseau Crescendo - de foto's

Hieronder vind je de foto's die we tijdens het optreden van Clouseau namen, afgelopen zaterdag in het Sportpaleis: