Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

29/07/2005

Leuven, Alea Iacta Est

Woensdag was me het dagje wel: niet alleen kregen we bezoek van bewindvoerder en schatter, maar we moesten ook nog eens naar Leuven, om de definitieve overdracht van studio en garage te bezegelen.

De laatste stukken herrinering werden verwijderd, de meterstanden werden opgenomen en de sleutels overhandigd...

Met spijt in het hart (en tranen in de ogen) trokken we de klemmende voordeur voor een laatste keer achter ons dicht.

Rest ons enkel nog de brieven van de nutsmaatschappijen in te vullen.

We zullen Leuven missen als woonplaats, maar we zullen de banden trachten aan te houden: De Colff, de Stallions, winkelen,...

08:51 Gepost in School | Permalink | Commentaren (0)

27/07/2005

Leuven leeg

Godelieve en Katleen hebben gisteren een prachtprestatie geleverd: dankzij enkele uren hard labeur zijn ze erin geslaagd het hele kot op te frissen. Alles moest eraan geloven: douche, WC, lavabo, keukenkasten, boekenkasten, kleerkast, bureau, ramen, deuren.... Zelfs de frigo (met ingebouwde diepvries) werd ontdooid.

Rest ons vanavond alleen nog naar Leuven te gaan om de sleutels te overhandigen en de borg (hopelijk) in ontvangst te nemen, waarna we deze periode definitief kunnen afsluiten.

09:20 Gepost in School | Permalink | Commentaren (0)

25/07/2005

Leuven is leeg

Na verscheidene tripjes heen en terug zijn we erin geslaagd in een extreem kort tijdsbestek het kot in Leuven zo goed als leeg te maken.

Het enige wat er nog rest is kuisgerief en wat drank.

Godelieve gaat woensdag kuisen, en contacteert vandaag de distributeurs van water, electriciteit en gas om de overname te bezegelen. Als alles meezit, kan er woensdagavond met de huisbaas afgesproken worden en is deze periode uit ons leven definitief achter de rug.

Het waren 6 mooie jaren, en Leuven zal steeds diep geworteld zitten in ons gedachtengoed.

10:33 Gepost in School | Permalink | Commentaren (0)

22/07/2005

Feestdag = werkdag

Na onze trip naar Durbuy deden we als tussenstop op weg naar huis Leuven aan, vermits ons kot moest leeggemaakt worden voor 1 augustus.

Kasten werden leeggemaakt en gedemonteerd (lang leve de Zweden), boeken werden gesorteerd, keukengerei verzameld,... Kortom: Londerzeel bis.

Met de wagen angstvallig volgeladen begaven we ons naar huis voor enkele korte uurtjes rust, vooraleer de container geplaatst zou worden in de Meerstraat.

09:15 Gepost in School | Permalink | Commentaren (0)

20/07/2005

Leuven - the final episode

Gisteren hebben we een telefoontje gehad van een nobele onbekende, doch belangrijke persoon in ons leven: de student die ons kot gaat overnemen. Hij zou immers graag vervroegd (1 augustus ipv 15 september) het kot betrekken.

Op zich is dat voor ons geen probleem, integendeel: het geld dat we momenteel aan huur betalen is toch weggesmeten geld.

De practische kant van de zaak is echter waar het schoentje knelt: indien het kot leeg moet zijn voor 1 augustus, moeten we dringend starten met de ruimingswerken. Daarvoor heb je 3 essentiële elementen nodig: een groot transportmiddel, opslagruimte (al dan niet tijdelijk) en tijd.

Het eerste zou nog moeten lukken: met een zelfstandige in de familie is de redding steeds nabij.

Opslagruimte wordt al wat moeilijker: gezien de spanningen thuis valt deze optie al quasi weg (en daar is ook niet meteen een massa plaats ter beschikking), Londerzeel is ook niet echt een optie, omdat we er net naar streven de boel daar volledig aan kant te zetten. Blijft nog over: Godelieve's ouderlijk huis of familie-opslag. Een hersenbreker dus.

Het grootste probleem is echter het tijdsvraagstuk: hoe kunnen we op 11 dagen, die al volledig volgepland waren, het kot volledig leegmaken. We hebben het hier immers over stapels schoolboeken en cursussen, maar ook een kleerkast vol kleren, levensmiddelen, een microgolf, een bureau, bureaustoel, 2 kasten, 2 tafels en een nachtkastje. Dan laten we onze DVD-collectie en allerhande kleine en middelgrote objecten nog buiten beschouwing.

Zodoende wordt onze, toch al krappe, planning nog een stukje drukker. Laat ons hopen dat tijd raad brengt, want dit nieuws, in combinatie met het slechte nieuws van de bewindvoerder, en daar bovenop het uitvallen van de verwarming, draagt niet bepaald bij tot het creëren van een happy sfeer.

Misschien kan de trip van vanavond en morgen naar Durbuy wat soelaas en ontspanning brengen...

08:45 Gepost in School | Permalink | Commentaren (0)

09/07/2005

Geslaagd!

Gisteren mochten we met zijn allen (Godelieve & ik, Marc, Simonne & Katleen) de promotie bijwonen van Godelieve.

Ze heeft immers haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KULeuven afgerond, en mag zich nu Master noemen.

De studies hebben zonder twijfel bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk was het dat toch allemaal waard.

De promotie zelf was langdradig, en begon zoals steeds met de nodige vertraging.
Hoe raar het ook mag klinken, uiteindelijk bleek de proclamatie van vorig jaar beter georganiseerd te zijn dan deze van dit jaar, doch we zijn aan het muggenziften.

Vermits het afsluitdinner in de Faculty Club al volboekt was, hebben we later op de avond een belangrijke periode uit ons leven afgesloten door met zijn vijfjes gezellig te gaan tafelen.

Nu ook deze klif gerond is, kunnen we ons met volle kracht op de verbouwingen storten.

11:03 Gepost in School | Permalink | Commentaren (0)