Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

30/04/2009

Beeldenstorm

De Standaard gaat vandaag weer de fout in met zijn grafische elementen, in een artikel over Carla Bruni.

Je gaat mij toch niet wijsmaken dat:

  • Er geen foto's in betere resolutie bestaan van de presidentsvrouw?
  • Er niemand is die enige verstand heeft van fotobewerking, zodat de achtergronden weggewerkt kunnen worden?

standaard_carla_bruni.JPG

11:59 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0)

17/04/2008

alarm en poort

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar na enkele dagen prutsen zijn nu ook het alarm en onze poort geïnstalleerd.

Alweer 2 codes extra om te onthouden, maar vooral: noodzakelijk voor onze diefstalverzekering.

22:05 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0)

07/04/2008

Uitstel van alarm

In tegenstelling tot eerdere berichten zal ons alarmsysteem niet aanstaande donderdag geplaatst worden, maar volgende week maandag (14 april).

Dezelfde dag trouwens als wanneer men de poort zal komen plaatsen.

23:10 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: poort, alarm

28/03/2008

Fundering poort

Enkele weken geleden groef ik al de funderingen voor de poort, en goot beton. Speciale beton, aangeraden door de installateur van de poort: snelbeton.

Je vult de put voor de helft met water, kiept er vervolgens het betonpoeder in tot er geen water meer is, mengt alles nog eesn met een stok of spade en klaar is kees.

Een halfuurtje later is je beton al hard.

Wel, niet dus.

De bovenste 5 cm was hard.
Toen de installateur de draaipaal begon vadt te boren, viel die naar beneden: het beton brokkelde volledig af.

Blijkbaar moet het een slechte zending geweest zijn, want er waren nog klanten komen klagen over een gelijkaardig probleem. Maar daar schoten we dus niets mee op.

Er zat dus niets anders op dan de installateurs naar huis te sturen, de fundering er opnieuw uit te graven en nieuwe te gieten.

Eindelijk is het dan ook gebeurd, maar deze keer kozen we voor gewoon beton, dat we zelf mixten op het voetpad. Het heeft wel 2 weken nodig alvorens het voldoende droog is om ermee aan de slag te gaan, maar qua stevigheid valt er niets te betwijfelen. Nothing beats the old sh#t!

16/02/2008

Telefoontje

Ik heb net een telefoontje gekregen: vanmiddag leveren en plaatsen ze onze Gordijnen. Jawel, Gordijnen, met een hoofdletter G.

11:25 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gordijnen

11/02/2008

Trap klaar

Het werk zit erop, de stielmannen zijn naar huis en onze woning ruikt naar siliconen: de traptreden zijn geplaatst!

498c33c0f7773ca29f66240768196d2e.jpg
93b83c3062bf2efd75b2ea658d51c1d8.jpg

Glazen treden

De mannen van de firma Interieur Glas uit Ruisbroek zijn gearriveerd: het zijn er maar liefst 3. Eindelijk kunnen de tijdelijke traptreden verwijderd worden.
Eerst wordt een een rubberen stootband in het stalen frame gelegd en vervolgens de glazen traptrede geplaatst.

Ik vermoed dat het werk er kort na de middag zal opzitten.

09/02/2008

Schilderen

Maandag wordt de trap geleverd, en dan wil je toch zo'n beetje dat alles op orde staat.

Een van de zaken die nog moest afgeewerkt worden is het stalen frame van de trap. Toen deze geplaatst werd bestond deze alleen maar uit een grondlaag (om roesten tegen te gaan). Enkele maanden terug vond ik al de moed om de trap van de eerste naar tweede verdieping te schilderen, maar nu was het tijd om ook de trap van het gelijkvloers naar de eerste verdieping aan te pakken.

Een voor een werden de treden verwijderd, het frame van elke traptrede stofvrij gemaakt en vervolgens geschilderd.
Een heel werkje, waarbij een mens zich in allerlei blochten moet wringen.

Na enkele uurtjes kliederen was zowel de trap als ikzelf bedolven met ene zilvergrijs laagje verf, zodat de treden maandag geplaatst kunnen worden. 14 Maanden nadat we hier onze intrek namen, komt de finale afwerking alweer een stapje dichterbij.

18:30 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schilderen, trap

29/01/2008

Te koop

Een tijdje geleden meldde ik al dat we grote kuis hadden gehouden, en tal van zaken te koop gingen aanbieden op het internet.

Wel, ondertussen is dat gebeurd, en kan je tal van zaken kopen op onze Yez-veiling.

Enjoy!

12/01/2008

Recycleren

De vooruitgang, het is me wat. Een dooddoener tot en met, maar eigenlijk is het wel waar. Als je ziet hoezeer onze elektronica op enkele jaren tijd hopeloos achterop geraakt, moeten we ons eens vragen stellen bij de prijs die we voor onze vooruitgang betalen.

Zoals je in een eerdere post kan lezen, hielden we onlangs grote kuis in onze garage, waar tal van oude elektro lag opgestapeld: kapotte PC's, printers, stereo's, tot een volledige copieermachine. Na een grondig nazicht, waarbij alle persoonijke gegevens en bruikbare onderdelen werden verwijderd, werd het tijd om de troep te lozen, en dus drong ene rit naar het containerpark zich op.

Rond elk rottend karkas zijn er gieren, en zo ook op het containerpark. De eerste PC kon ik nog zelf naar het elektro dragen, maar de volgende werd dadelijk van mijn auto in en andere geladen. Ik had niet eens de tijd om uit te leggen dat er geen harde schijf, RAM of voeding meer inzat. Blijkbaar zal er ook voor DX486 moederborden nog een groeiende handel bestaan...

De volgende keer dat ik wil recycleren spaar ik mezelf een ritje naar het containerpark uit: ik stal alles uit op onze oprit, met een bordje erbij dat men alles gratis mag uitkiezen...

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende